"Βράζουν" οι φυλακές. Σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι

"Βράζουν" οι φυλακές. Σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι

Απεργία πείνας και αποχή από το συσσίτιο σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας, αρχίζουν σήμερα, οι κρατούμενοι.

Με την έναρξη της απεργίας, οι φυλακισμένοι θα καταθέσουν κείμενο με υπογραφές προς τη γραμματεία της κάθε φυλακής, όπου θα δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει οι κρατούμενοι στις φυλακές Κομοτηνής, Διαβατών, Λάρισας, Δομοκού, Γρεβενών, Άμφισσας, Ανηλίκων Βόλου, Κορυδαλλού, Κερκύρας, Χαλκίδας, Μαλανδρίνου, Ναυπλίου, Πατρών, Χανίων, Αλικαρνασσού, Νεαπόλεως Κρήτης, Τρικάλων, Ιωαννίνων, Χίου, Αυλώνος και Γυναικείων Θηβών.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Σε ψήφισμα της Πρωτοβουλίας αναφέρεται ότι ο πληθυσμός των φυλακών φτάνει πλέον τις 14 χιλιάδες, ενώ 377 κρατούμενοι πέθαναν τα τελευταία δέκα χρόνια.

Συμπαράσταση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Ο ΔΣΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων. «Διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες κράτησης, την έλλειψη υποδομών και την αυστηρότητα των δικαστικών αποφάσεων. Ο ΔΣΑ έχει προβεί επανειλημμένα σε διαβήματα και διαμαρτυρίες προς τους αρμόδιους φορείς, χωρίς ούτε μία ανταπόκριση. Στο αίτημα της κοινωνίας για λιγότερους φυλακισμένους, η κυβέρνηση απαντά δυστυχώς με περισσότερες φυλακές…», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένουν στη θέση τους οι ''νονοί'' των φυλακών Δομοκού, 2 Νοεμβρίου 2008, 11:12

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2008, 07:42


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στη σύνοδο της G7 για πρώτη φορά από τότε που ο δεύτερος ανέλαβε την πρωθυπουργία...