Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής και ο αρχιφύλακας

Διονύσης Αντωνέλλος

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της τηλεοπτικής «Ζούγκλας», με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα  ο Διευθυντής και ο Αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί μετέβησαν στις φυλακές ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Κωσταρέλλος και αρμόδιος αντεισαγγελέας για να ερευνήσουν εξονυχιστικά τις καταγγελίες και όλες τις περιπτώσεις αδειών που χορηγήθηκαν σε κρατουμένους των φυλακών.

Οι αποκαλύψεις που έγιναν χθες κατά την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου έφεραν στο φως τα κυκλώματα που δρουν στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ακούστε έναν Αλβανό δραπέτη να μιλά με το Διευθυντή των φυλακών, λες και είναι οι καλύτεροι φίλοι.

Ο ίδιος, καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» το πώς λειτουργεί το σύστημα εξαγορών των αδειών, ακόμα και για φυλακισμένους με βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «εγκέφαλος» της έκδοσης αδειών, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, ήταν ο Αρχιφύλακας των φυλακών.

Όλα άρχισαν, όταν μία γυναίκα πλησίασε τον Αλβανό κρατούμενο και του πρότεινε να δώσει 25.000 ευρώ στον Αρχιφύλακα, ο οποίος θα φρόντιζε να χορηγηθεί άδεια στον τρόφιμο. Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε μία κερδοφόρα επιχείρηση για τον Αλβανό κρατούμενο και τον Αρχιφύλακα των φυλακών, αφού μέσω του Αλβανού έπαιρναν δεκάδες κρατούμενοι άδειες.

Παρακολουθήστε στο αποκαλυπτικό βίντεο με την καταγγελία του κρατούμενου το πώς με 25.000 ευρώ εξασφάλισε την πολυπόθητη άδεια.

Σε άλλο σημείο της μαρτυρίας του, ο Αλβανός κρατούμενος περιγράφει το πώς έμπαιναν γυναίκες στη φυλακή.

Ο Αρχιφύλακας, όπως καταγγέλλει ο Αλβανός, του ανέθετε «συμβόλαια», ακόμη και εξόντωσης, εναντίον ανθρώπων με τους οποίους είχε διαφορές ή όσων κρατουμένων δεν του ήταν αρεστοί.

Το βίντεο που ακολουθεί, αποτελεί ντοκουμέντο. Ο Αλβανός, που είδατε στα προηγούμενα βίντεο, έχει αποδράσει εδώ και ένα χρόνο. Θα ακούσετε τη συνομιλία του (έχουν αντικατασταθεί οι φωνές για ευνόητους λόγους) με το Διευθυντή των φυλακών. Στη συνομιλία είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για δύο «φίλους».

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του κατά την διάρκεια της «Ζούγκλας», ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Τσεριώτης, αρμόδιος για τις φυλακές, δήλωσε, ότι για το θέμα αυτό από σήμερα θα ξεκινήσει έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

''Καζάνι που σιγοβράζει'' οι φυλακές, 30 Οκτωβρίου 2008, 21:31

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008, 02:18


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Έπειτα από δικομματική συμφωνία -η οποία προκάλεσε αντιπολεμικά σχόλια - 219 Δημοκρατικοί βουλευτές και 65 Ρεπουμπλικανοί την Πέμπτη ψήφισαν...