Πασαρέλα κρατουμένων στο κέντρο της Αθήνας

Πασαρέλα κρατουμένων στο κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008, 19:00

Δεκάδες χρόνια πίσω γύρισαν τους θαμώνες της πλατείας Καρύτση, τα όσα είδαν να συμβαίνουν το βράδυ του Σαββάτου. Αστυνομικοί μετέφεραν 30 κρατουμένους που φορούσαν χειροπέδες, όχι σε κάποια κλούβα αλλά με τα πόδια!

Ήταν γύρω στις εννέα το βράδυ, όταν με τη συνοδεία μόλις 5 αστυνομικών οι κρατούμενοι, ακολουθώντας το σφύριγμα του «επικεφαλής» της άθλιας πομπής, διέσχισαν ο ένας πίσω από τον άλλον την οδό Καρίτση, περνώντας μπροστά από την πλατεία, έστριψαν στην οδό Λαδά κι από εκεί στην οδό Σταδίου με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Καθ ’όλη τη διάρκεια αυτής της «παρέλασης» της ντροπής, περίπου 300 άτομα, τα οποία βρίσκονταν έξω από το θέατρο Μουσούρη και περίμεναν να ξεκινήσει η παράσταση, αποδοκίμασαν έντονα τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχισαν ανενόχλητοι την πρωτοφανή μεταφορά των κρατουμένων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής, οι κρατούμενοι προχωρούσαν σκυφτοί και ζητούσαν βοήθεια από τους σαστισμένους περαστικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr επρόκειτο για αλλοδαπούς οι οποίοι ετοιμάζονταν να απελαθούν. Επειδή όμως δεν υπήρχε αρκετός χώρος στα κρατητήρια του Α.Τ. Ακροπόλεως, έπρεπε να μεταφερθούν σε άλλα τμήματα του κέντρου της Αθήνας. Λόγω στενότητας του δρόμου οι κλούβες ήταν σταθμευμένες στην πλατεία Καρύτση. Έτσι, αποφάσισαν να τους πάνε με τα πόδια. Αγνόησαν το νόμο που προβλέπει ότι κατά τη μεταγωγή κρατουμένων πρέπει να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε δύο κρατουμένους και για οικονομία χρόνου τους μετέφεραν όλους μαζί.

Ο διοικητής του Α.Τ. Ακροπόλεως σε ερώτηση της εφημερίδας «Η Σφήνα» και του δημοσιογράφου Γιώργου Κολοβάτσιου που αποκάλυψε πρώτος το θέμα, αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιο άθλιο περιστατικό δεν έχει γίνει από το δικό μας τμήμα», ενώ ισχυρίστηκε ότι το βίντεο είναι πλαστό και είναι προϊόν μοντάζ.

Με την άποψή του, ωστόσο, διαφωνούν όσοι είχαν την ατυχία να αντικρύσουν αυτές τις απάνθρωπες εικόνες που προσβάλλουν τόσο την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, όσο και τον πολιτισμό της χώρας μας.  

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008, 19:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα