Όλος ο θίασος επί σκηνής

Όλος ο θίασος επί σκηνής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008, 20:17
Πολύβιος Κανές

Η Θεσσαλονίκη βοά, αλλά ταυτόχρονα δακρύζει από τα γέλια. Οι αποκαλύψεις που άρχισαν με αφορμή το περιβόητο “video” με τους εκβιασμούς για τα οικόπεδα του Βατοπεδίου ενέπλεξαν μία σειρά από γνωστές φυσιογνωμίες της συμπρωτεύουσας που κυριαρχούν στον κόσμο της νύχτας της ερωτικής πόλης, αλλά και ανήκουν σε μία μεγάλη και σφιχτοδεμένη παρέα. Τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα. Οι παλαιότεροι θυμούνται την περίφημη φράση «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» από τη γνωστή ταινία του μακαρίτη Νίκου Κούρκουλου. Όντως τα λεφτά ήταν πια πολλά και η μοιρασιά περίπλοκη. Αυτές οι παρέες, που στήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια, καταρρέουν μόνον όταν την ώρα της μοιρασιάς τα μερίδια δεν βγαίνουν και κάποιοι κερδίζουν περισσότερα από τους άλλους. 

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, Νομάρχης Θεσσαλονίκης και αγαπητό πολιτικό τέκνο του Κώστα Καραμανλή, έως και πριν από λίγο καιρό, «έκτισε» την παρέα του γύρω από το γνωστό χούι του, όπως λένε και στη Συμπρωτεύουσα. Το τραγούδι. Ο ίδιος δεν το έκρυψε ποτέ. Φρόντισε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ωστόσο να κρύψει τις σχέσεις του, φιλικές και επαγγελματικές με τον Καραμπέρη, γνωστό παράγοντα της νύχτας και βασικό πρωταγωνιστή στο «video» που προβλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Ψωμιάδης τραγουδούσε στα μαγαζιά του Καραμπέρη όταν, πριν γίνει Νομάρχης, πού τον έψαχνες πού τον έβρισκες, σε μια πίστα τον συναντούσες. Το σίγουρο είναι πως ο κ. Ψωμιάδης τραγουδούσε τα νταλκαδιάρικα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου στο μαγαζί «η Σαλονικιά» του Καραμπέρη. Την ίδια εποχή ή και λίγο αργότερα, μία άλλη πρωταγωνίστρια από σπόντα στην υπόθεση του «video» η Κωνσταντίνα Κάνου, εργαζόταν και αυτή σε μαγαζιά του Καραμπέρη, όχι ως αοιδός αλλά ως χορεύτρια oriental. Καραμπέρης, Κάνου και Ψωμιάδης ήταν φιλαράκια και συνεργάτες. 

Ο Κουκουβίνος, ο "περί ου ο λόγος" δικηγόρος και βασική persona στο «video» ήταν και αυτός από νωρίς στην παρέα, όχι ως συνεργάτης πάνω στο πάλκο, αλλά ως συνοδοιπόρος πολιτικά και επαγγελματικά, αυτής της ομάδας που όλως τυχαίως ανήκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο. Αργότερα, ο Κουκουβίνος γνώρισε τη δικηγόρο Σωτηροπούλου, και αυτή στον ίδιο πολιτικό χώρο. Άλλωστε, η παράταξη της Δεξιάς της Θεσσαλονίκης ήταν ανέκαθεν εύρωστη και ευρύχωρη.

Ο Κουκουβίνος φέρεται να διατηρούσε σοβαρές επαγγελματικές σχέσεις με τον Καραμπέρη, όταν ασχολούντανταν με τα μαγαζιά της νύχτας και όχι με τα οικόπεδα της Μονής Βατοπεδίου. Τότε όλα ήταν μέλι -γάλα, ως τη στιγμή που η ατμόσφαιρα «μύρισε χρήμα» και μάλιστα «ιερό».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η zougla.gr με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης αρνήθηκε πως είχε εργασθεί σε νυχτερινό κέντρο του κ. Καραμπέρη και συγκεκριμένα στη "Σαλονικιά".

Στο ευρύτερο κύκλωμα αυτής της παρέας βρέθηκαν αίφνης να δραστηριοποιούνται και άλλα πρόσωπα. Ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου και εταιρικός συνεργάτης της εταιρείας «Ανθεμιάς», που αγόρασε τα ιερά οικόπεδα. Ο Αθ. Πάπιστας, επιχειρηματίας, κομιστής του DVD με το «video» στη Βουλή και αφεντικό της «Ανθεμιάς». Η Τάνια Σωτηροπούλου, δικηγόρος των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού και κατά τεκμήριο αντιδίκων της Μονής Βατοπεδίου και προφανώς και της εταιρείας «Ανθεμιάς». Βασικός συνδετικός κρίκος στην αλυσίδα αυτή ο Κουκουβίνος, δικηγόρος γενικώς και αορίστως, ο οποίος άρχισε να εκβιάζει ένθεν κακείθεν για να εισπράξει το κατιτίς του από πρώην φίλους του και πολιτικούς συνεργάτες του.

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα; Μα είναι απλό, αν και φαίνεται περίπλοκο. Η επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη του Δεκεμβρίου 2005 προς τους Γιώργο Αλογοσκούφη και Ευάγγελο Μπασιάκο με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο ήταν απλώς το άλλοθι. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, λίγους μήνες αργότερα ανέκρουσε πρύμναν και συμφώνησε στην παραχώρηση των γαιών που ανήκαν σε ακτήμονες στη Μονή Βατοπεδίου. Μέρος της διαδικασίας εξαγοράς αυτών των οικοπέδων στο Ωραιόκαστρο, στη Ραιδεστό, στην Καρδιά και το Πανόραμα σε φτηνές τιμές από επιχειρηματίες, ανέλαβε η γνωστή παρέα ή ο θίασος που προαναφέραμε. Όταν τα πράγματα έσφιξαν και φθάσαμε στη μοιρασιά των «αργυρίων» η παρέα έσπασε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, την οικογένεια Πελέκη να διαδραματίζει ρόλο θεσμικού – νομικού εκτελεστή των προσυπεμφωνημένων συμβολαίων, τους επιχειρηματίες, όπως ο κ. Πάπιστας να «θωρακίζεται» πίσω από ένα DVD, προϊόν υποκλοπής, ώστε να διασώσει τα κεκτημένα του και το εκτελεστικό όργανο τον Καραμπέρη- διαμεσολαβητή να διαπραγματεύεται με τον Κουκουβίνο που ζητούσε μίζα.

Το λάθος που προκάλεσε την αλυσίδα των αποκαλύψεων ήταν όταν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσαν την Τάνια Σωτηροπούλου να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή. Ήταν προφανές πως το «ζεύγος» Σωτηροπούλου -Κουκουβίνου εκτελούσαν μία αποστολή, ακούσια έστω. Πρωταγωνίστησαν σε μία ιστορία που χρησιμοποιήθηκε για να ξελασπώσει τη Νέα Δημοκρατία από το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Ω του θαύματος και του Εφραίμ συμπεριλαμβανομένου. Όλοι οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι σε αυτήν την ιστορία ανήκουν πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία. Με λίγα λόγια κάτι δεν πήγε καλά στη Χαριλάου Τρικούπη και στην Πλατεία Κουμουνδούρου που έπεσαν στην παγίδα. Ή δεν έπεσαν;;

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008, 20:17


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα