Έκαψαν το αυτοκίνητο του Μελίστα στην Πάτρα

Έκαψαν το αυτοκίνητο του Μελίστα στην Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008, 08:45

Θύμα εμπρηστών έπεσε ο πρώην αστυνομικός, Θανάσης Μελίστας, ο άνθρωπος που 23 χρόνια πριν σκότωσε το 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά, στα Εξάρχεια.

Το αυτοκίνητό του, που βρισκόταν σταθμευμένο σε μία γειτονιά της Πάτρας, καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, η οποία προξένησε ζημιές και σε παρακείμενο όχημα.

Δείτε το βίντεο με ό,τι απέμεινε από το αυτοκίνητο του Μελίστα, που έχει μεταφερθεί στην αντιπροσωπεία.

Πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι ο πρώην αστυνομικός των ΜΑΤ απέφυγε να υποβάλλει μήνυση ή να καταγγείλει επίσημα το γεγονός, προκειμένου να μην προκαλέσει περαιτέρω την προσοχή των «γνωστών-αγνώστων». Προτίμησε μάλιστα να καταβάλλει μόνος του το κόστος του αυτοκινήτου και να μην εισπράξει την αποζημίωση που προβλέπει ο νόμος για περιπτώσεις εμπρησμών ή τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ποιος είναι ο Θανάσης Μελίστας

Στις 17 Νοεμβρίου 1985, ο Θανάσης Μελίστας, αστυνομικός των ΜΑΤ και πρωταθλητής της σκοποβολής, πυροβολεί και σκοτώνει το 15χρονο αναρχικό, Μιχάλη Καλτεζά, στα Εξάρχεια.

Πρωτοδίκως, καταδικάζεται σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή, αλλά στο εφετείο αθωώνεται, αφού του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του «βρασμού ψυχής» και της «υπέρβασης των ορίων άμυνας».

Η αθωωτική απόφαση προκάλεσε βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, φωτιές, καταστροφές, συγκρούσεις με την Αστυνομία και συλλήψεις.

Τα ίχνη του Μελίστα χάνονται, αφού οι Αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των αναρχικών, ενδεχομένως και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι φήμες οργιάζουν: ο Μελίστας έμεινε ανάπηρος μετά από αυτοκινητικό ατύχημα ή από σπάνια αρρώστια, ότι έχει παραιτηθεί από την Αστυνομία και μετανάστευσε στην Αυστραλία, ότι το ανάπηρο παιδί του πέθανε από σπάνια νόσο, ότι εγκλείστηκε σε ψυχιατρείο, ότι υπηρετεί ως μάγειρας στην Αστυνομία κλπ, κλπ.

Όμως, φαίνεται ότι δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω, παρά μόνο ότι ο πρώην αστυνομικός των ΜΑΤ, όλα αυτά τα χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι ο Θ. Μελίστας, συνταξιούχος πλέον, ζει στην Πάτρα με τη σύζυγό του.


Πρώτη ενημέρωση: 19 Δεκεμβρίου, 19:26.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2008, 08:45


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύουν πως ο καπιταλισμός στην παρούσα μορφή του κάνει περισσότερο...