Πώς να γίνετε, να νοιώθετε και να δείχνετε νεότεροι

Πώς να γίνετε, να νοιώθετε και να δείχνετε νεότεροι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009, 14:33
Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου, ιατρός αντιγήρανσης και προαγωγής υγείας

Πώς θα ενισχύσουμε την υγεία μας, τη ζωτικότητα και την αντοχή μας;

Με πoιο τρόπο θα αδυνατίσουμε φυσικά και μόνιμα; Πώς θα βελτιώσουμε την  εμφάνιση, τη μνήμη, αλλά και την ερωτική μας διάθεση; Πώς θα σταματήσουμε την πρόωρη γήρανση και θα παραμείνουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο νέοι, γόνιμοι  και ακμαίοι;

Συνήθως η πραγματική (βιολογική) ηλικία των περισσότερων από εμάς είναι μεγαλύτερη από τη χρονολογική, κι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε γεράσει πρόωρα, δηλαδή παθολογικά. Η ιατρική αντιγήρανσης έχει ως αποστολή να εμποδίσει την πρόωρη παθολογική φθορά και γήρανση και να μας βοηθήσει να βάλουμε χρόνια στη ζωή μας και ζωή στα χρόνια μας. Μιλάμε λοιπόν για την ιδανική υγεία με φυσικούς τρόπους θεραπείας.  Ακολουθώντας ένα προσωπικό πρόγραμμα  αντιγήρανσης μπορούμε να χάσουμε έως και 30 χρόνια βιολογικής ηλικίας. Το ζητούμενο είναι να μένουμε συνεχώς στην πραγματική ηλικία των 35-45 ετών, με την αντίστοιχη λειτουργικότητα και ποιότητα ζωής.

Γήρανση είναι η χειροτέρευση της υγείας με το χρόνο. Συμβαίνει σιωπηλά χωρίς να το πολυκαταλάβουμε. Αν και θεωρείται κάτι φυσιολογικό, η πρόωρη γήρανση δεν είναι παρά μια χρόνια σιωπηλή αρρώστια που υποσκάπτει την υγεία μας και μπορεί έγκαιρα να ανιχνευτεί,  να προληφθεί και να αναστραφεί.

Αν και υπάρχουν πολλές και περίπλοκες θεωρίες για τα αίτια και τους μηχανισμούς γήρανσης, τελικά ο άνθρωπος φθείρεται, γερνάει και αρρωσταίνει -σωματικά, ψυχικά και διανοητικά- επειδή του λείπουν όλο και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, από τα οποία κορυφαία είναι οι ορμόνες. Μη έχοντας αρκετά από αυτά τα θρεπτικά στοιχεία, ο οργανισμός μας δεν προλαβαίνει να ξαναχτίζει αυτά που γκρεμίζονται και έτσι δεν καταφέρνει να επανορθώνει τις ζημιές. Η φυσική αυτή επανορθωτική ικανότητα του οργανισμού μας ιατρικά λέγεται ομοιόσταση. Η ιατρική αντιγήρανσης δίνει πίσω στον άνθρωπο τα θρεπτικά στοιχεία που του «κλάπηκαν» και τον βοηθάει να ανοικοδομήσει την υγεία του και να γερνάει πολύ βραδύτερα, δηλαδή φυσιολογικά. 

Στην πράξη η αντιγήρανση θα έπρεπε να ξεκινάει από τη στιγμή που αρχίζει η φθορά, δηλαδή πριν καν γεννηθούμε! Ωστόσο, οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας μπορούμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αντιγήρανσης και να δούμε αισθητή βελτίωση στην υγεία και την εμφάνισή μας. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται σε βελτιώσεις στον τρόπο ζωής, σκέψης και διατροφής. Για τις συσσωρευμένες, όμως, αμαρτίες του παρελθόντος, οι βελτιώσεις αυτές από μόνες του δεν αρκούν: αυτό που χρειάζεται είναι μια συμπυκνωμένη θεραπεία, ώστε να διορθωθούν γρήγορα οι ανεπάρκειες του οργανισμού μας. Δηλαδή χρειάζεται να λάβουμε στοχευμένα φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά

Το να προσπαθούμε, τώρα, να φτιάξουμε την εμφάνισή μας χωρίς να βελτιώσουμε την εσωτερική μας υγεία είναι ματαιοπονία. Η εξωτερική υγεία (η καλή εμφάνιση) είναι ο καθρέπτης και το αποτέλεσμα της εσωτερικής μας υγείας. Δείχνουμε νεότεροι διότι πρώτα γινόμαστε και νοιώθουμε νεότεροι από κάθε άποψη. Από την άλλη, η εξωτερική μας εμφάνιση δείχνει πολλά για την ποιότητα των αγγείων, των οστών, των αρθρώσεων και των εσωτερικών οργάνων μας.

Επομένως η ιατρική αντιγήρανσης βελτιώνει μεν την εξωτερική μας εμφάνιση αρχίζοντας όμως πρώτα από την εσωτερική μας υγεία. Επίσης δεν είναι κάτι αόριστο και νεφελώδες. Αφορά τα συγκεκριμένα ζητήματα της υγείας μας και χρησιμοποιεί συμπεράσματα που είναι ερευνητικώς τεκμηριωμένα. Η αποτελεσματικότητά της  ισχύει για τα καρδιαγγειακά, την παχυσαρκία, το διαβήτη, την πρόληψη καρκίνου, την κατάθλιψη, την αρθρίτιδα, την υπογονιμότητα, τις γυναικολογικές διαταραχές, τα αυτοάνοσα νοσήματα και τις χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες που μπορούν να  θεραπευτούν με έξυπνες προηγμένες εξετάσεις,  βελτίωση των συνηθειών, του τρόπου σκέψης μας, με ορμονικά έξυπνη διατροφή, με φυσικά θρεπτικά  θεραπευτικά, με ορμονικά έξυπνη άσκηση και άλλες στρατηγικές κινήσεις νέας ζωής.

Πώς ξέρω αν  γερνάω πρόωρα;

Υπάρχει μια σειρά κριτηρίων που ο ιατρός αντιγήρανσης χρησιμοποιεί για να συμπεράνει τη βιολογική  ηλικία του οργανισμού  κατά συστήματα και με  προηγμένες  έξυπνες εξετάσεις. Όμως να ξέρετε ότι ήδη έχετε μπει σε τροχιά επιταχυνόμενης γήρανσης αν βλέπετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα: κόπωση, σταθερά κακή διάθεση, δυσκαμψία, ευαισθησία στο κρύο, διαταραγμένο ύπνο, ελαφρά αστάθεια, ελάττωση της μυικής μάζας και της δύναμης ιδιαίτερα στα πόδια, πεσμένη ερωτική διάθεση, εξασθένιση μνήμης/συγκέντρωσης, τριχόπτωση, ξηρό δέρμα και μαλλιά, αδύναμα νύχια, ακατάσχετη επιθυμία για γλυκά, ψωμί,  ζύμες, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά και φρούτα, συσσώρευση λίπους στη μέση ή την κοιλιά, χρόνιο αμβλύ πόνο στις αρθρώσεις ή πονοκεφάλους/ημικρανίες, έντονα προεμμηνορυσιακά, μικρή αντοχή στην άσκηση, έντερο ή στομάχι που σταθερά αρνείται να συνεργαστεί, δυσκολία στην ούρηση ή ακράτεια ούρων.

Ιατρική Αντιγήρανσης

Η ιατρική αντιγήρανσης είναι εξίσου προληπτική και θεραπευτική ιατρική της ιδανικής υγείας με φυσικούς τρόπους θεραπείας. Αφορά το πώς μπορούμε με έξυπνες εξετάσεις να βρούμε έγκαιρα ζητήματα της υγείας μας πριν εκδηλωθούν ως ασθένειες. Μπορεί να καταπολεμήσει την πρόωρη παθολογική γήρανση λύνοντας συγκεκριμένα ζητήματα της υγείας μας με βελτιώσεις στον τρόπο ζωής και σκέψης και στη διατροφή και με φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά που είναι ερευνητικώς τεκμηριωμένα, ασφαλή και αποτελεσματικά.

Οι έξυπνες εξετάσεις αφορούν τόσο νέες προηγμένες εξετάσεις για – ερευνητικά τεκμηριωμένους – νέους παράγοντες κινδύνου για την υγεία μας που συνήθως δεν τους δίνεται η πρέπουσα σημασία, όσο και τις κλασικές ιατρικές εξετάσεις.

Η ιατρική αντιγήρανσης δίνει μεγάλη σημασία στη φυσική αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας και στη φυσική εξομάλυνση του ανοσολογικού/αμυντικού συστήματος. Κι αυτό γιατί σχεδόν όλες οι ασθένειες είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα αδυναμιών αυτών των δύο συστημάτων που με τη σειρά τους οι αδυναμίες αυτές συχνά οφείλονται σε λάθη στον τρόπο ζωής, σκέψης και διατροφής.

Ο Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου είναι ιατρός αντιγήρανσης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009, 14:33


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα