Οι φήμες και οι διαρροές

Οι φήμες και οι διαρροές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009, 22:02

Στην τελική φάση μπαίνει η υπόθεση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. Καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, υπήρχε μεγάλη κινητικότητα της Αστυνομίας τόσο στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του εφοπλιστή, όσο και σε ολόκληρη την Αττική.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, φήμες και διαρροές από την Αστυνομία, ενώ ήταν θέμα χρόνου να δοθούν τα λύτρα στους απαγωγείς και να αφεθεί ελεύθερος ο Περικλής Παναγόπουλος, σε νέα επικοινωνία της οικογένειας με τους απαγωγείς υπήρξε εμπλοκή.

Μέχρι στιγμής, η οικογένεια του απαχθέντος εφοπλιστή και οι απαγωγείς  έχουν επικοινωνήσει τέσσερις φορές. Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι σύντομης διάρκειας, για να μην τους εντοπίσουν, γίνονται από τον ίδιο άνθρωπο και πάντα από καρτοκινητό, το οποίο οι απαγωγείς αμέσως μετά το τηλεφώνημα καταστρέφουν. Στην τελευταία συνομιλία τους, οι απαγωγείς φέρεται να είπαν ότι θα καλέσουν ξανά σε δύο ημέρες.

Το ποσό που ζητούν ως λύτρα έχει μειωθεί σημαντικά, κάτω από 20 εκατομμύρια ευρώ και ζητούν να τους παραδοθεί σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ.

Όσον αφορά στην παράδοση των λύτρων, η Αστυνομία θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή στην υπόθεση απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά. Δηλαδή, θα γίνει πρόβα παράδοσης. Οι δράστες θα υποδείξουν στην οικογένεια ένα συγκεκριμένο σημείο να αφήσουν τα χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα παραλάβουν, για να διαπιστώσουν εάν η οικογένεια του Περικλή Παναγόπουλου συμμορφώνεται με τις οδηγίες τους. Στη συνέχεια, θα υποδείξουν άλλο σημείο, θα παραλάβουν τα λύτρα, θα βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν πομποί και τα χαρτονομίσματα δεν είναι σημαδεμένα και μετά θα αφήσουν ελεύθερο τον εφοπλιστή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η απόδειξη ζωής που ζήτησε η οικογένεια του απαχθέντος ήρθε μέσα από ένα DVD, στο οποίο ο ίδιος ο Περικλής Παναγόπουλος στέλνει μήνυμα ότι είναι καλά και ζητά να καταβληθούν τα λύτρα. Μάλιστα, στο μήνυμα ο εφοπλιστής φέρεται να κρατά εφημερίδα με ημερομηνία μεταγενέστερη της απαγωγής του, προκειμένου να βεβαιωθεί η οικογένειά του ότι είναι καλά.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009, 22:02


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα