Η  αγαπημένη μου Αθανασία Τσουμελέκα

Η αγαπημένη μου Αθανασία Τσουμελέκα

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Η Αθανασία και ο σύζυγος και προπονητής της Νίκος δεν είναι μόνο φίλοι, είναι και κουμπάροι μου. Έχω λοιπόν διπλή υποχρέωση τούτη την ώρα την πιο δύσκολη για έναν αθλητή, όταν η παγκόσμια ομοσπονδία δίνει το όνομά του ως χρήστη ουσιών να κάνω αυτό που έκανα για τον Κεντέρη και την Θάνου.

Να πω την δική μου αλήθεια, που είναι η κοινή αλήθεια και που οι αθλητές μας ποτέ δεν θα μπορέσουν να πουν όπως θα ήθελαν, γιατί πριν και μετά τον πρωταθλητισμό παραμένουν όμηροι των παγκόσμιων και εγχώριων νταβατζήδων του στίβου.

Δεν υπάρχει πρωταθλητισμός χωρίς χημεία. Όπως δεν υπάρχει χωρίς τα αναβολικά που εξυπηρετούν πρωτίστως την πολιτική σκοπιμότητα και την προπαγάνδα. Αυτές οι τελευταίες μαζί με τον καταλύτη που ακούει στο όνομα φαρμακευτικές εταιρείες, καθορίζουν τα ήθη και τα έθιμα του σύγχρονου αθλητισμού.

Τα πάσης φύσεως συμφέροντα που ηγούνται της παγκόσμιας ολυμπιακής ιδέας, καθορίζουν πίσω από τα κέρδη της χημείας τους κανόνες του παιχνιδιού. Ποιοι θα ελέγχονται, ποιοι θα συλλαμβάνονται, ποιοι θα τιμωρούνται και φυσικά ποιοι θα παραμένουν στους στίβους.

Η ντόπα δεν κάνει τον μεγάλο αθλητή κι αυτό είναι το κόλπο τους, η μεγάλη απάτη το μαγικό του ολυμπιακού ταχυδακτυλουργού. Κανένας, έστω και μέτριος, αθλητής, δεν θα μπορούσε να νικήσει σε κανένα άθλημα το προπονημένο ταλέντο της φύσης, ακόμα και εάν κατάπινε όλες τις ουσίες του κόσμου. Οι ουσίες σπάνε τα όρια, τα ρεκόρ, τα εξωπραγματικά έως και υπεράνθρωπα. Τα απάνθρωπα με λίγα λόγια, γιατί η ομορφιά της ευγενούς άμιλλας εξολοθρεύεται μέσα στον μύλο των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η ντόπα είναι η προϋπόθεση της παραμονής των προϊόντων μέσα στον αθλητισμό και ως εκ τούτου της διαφήμισης και της εξυπηρέτησης των οικονομικών κολοσσών εις βάρος των αθλητών.

Είναι τόσο άθλια η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων και τόσο υποκριτική που δεν μπορώ να μην φωνάξω: Ντροπή τους!

Ο αθλητής είναι όμηρος και αιχμάλωτος της μαφίας τέτοιων συμφερόντων πριν και μετά τον πρωταθλητισμό. Εάν διανοηθεί να πει την αλήθεια, θα εξαφανιστεί όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως προπονητής για να μην πω και ως περιπατητής έξω από τα στάδια.

Θα απομακρυνθεί πολύ απλά από το φυσικό του περιβάλλον, μέσα στο οποίο έμαθε να κινείται και να επιβιώνει.

Αυτή είναι η μεγάλη αθλιότητα του ιερατείου, το οποίο παίρνοντας τον αθλητή από τα κατώτερα οικονομικά στρώματα εκμεταλλεύεται την αγωνία του να ξεφύγει από την αφάνεια ή την πείνα και τον καθιστά όμηρό του, ισόβιο σκλάβο του.

Ο αθλητής που θα τολμούσε να σας πει την αλήθεια, να αποκαλύψει δηλαδή τα μυστικά του ιερατείου, εκτός απ την απώλεια των μεταλλίων θα έθετε τον εαυτό έξω από κάθε αθλητική δραστηριότητα, θα έχανε την πιθανότητα να ζήσει ως προπονητής αλλά και το προνόμιο μίας θέσης στο δημόσιο που του προσφέρθηκε δίκην αναπηρικής συντάξεως…

Αυτά τα ολίγα για να τελειώνουμε με τους ολυμπιακούς καραγκιόζηδες, οι οποίοι αφού έλεγξαν τα δείγματα της Αθανασίας τέσσερις φορές και της επέτρεψαν να αγωνιστεί στο Πεκίνο, ανακάλυψαν μετά από πέντε μήνες, ότι είχε κάνει χρήση ερυθροποιητίνης. Μίας ουσίας που δεν ανήκει στην κατηγορία των σκληρών αναβολικών, προσθέτει όμως ένα λιθαράκι στην εξόντωση του ελληνικού στίβου που ενόχλησε με τις επιτυχίες του την παγκόσμια ολυμπιακή μαφία.

Μία είναι η ουσία, ότι υπάρχει Αθανασία και θα συνεχίσει να υπάρχει μέσα στην καρδιά μας για τη χαρά και τη συγκίνηση που μας έδωσε.

Πιθανόν να διαφωνεί μ’ αυτά που γράφω, θέλω όμως να τη διαβεβαιώσω ότι τα γράφω με την καρδιά μου γιατί τα πιστεύω απόλυτα.

  

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009, 21:22


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σήμερα ξεκινά επίσημα η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων εκ μέρους της Ελλάδας, καθώς στη Βουλή αρχίζει η συζήτηση με βάση την έκθεση...