Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος  (Μέρος 2ο)

Πώς να γίνετε, να νιώθετε και να δείχνετε νεότερος (Μέρος 2ο)

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009, 17:17
Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου, ιατρός αντιγήρανσης και προαγωγής υγείας

Οι «έξυπνες» εξετάσεις

Η ιατρική αντιγήρανσης προτείνει έξυπνες, επίκαιρες εξετάσεις με αυστηρότερη ερμηνεία. Μιλάμε για νέες πρωτοποριακές αλλά και για τις κλασικές συμβατικές εξετάσεις, όπως του αίματος κ.λπ. με νέους δείκτες ευαίσθητους, με επίκαιρες παραμέτρους και επίκαιρη ερμηνεία. Έτσι μπαίνουμε στον πυρήνα του προβλήματος. Στις εξετάσεις ενδιαφερόμαστε για τα «ιδανικά» κι όχι απλά για τις ανώτερες και κατώτερες φυσιολογικές τιμές. Μας ενδιαφέρει να ενσωματώσουμε τις νέες γνώσεις που ξεφεύγουν από τις συμβατικές προσεγγίσεις.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η υγεία μας βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ακόμη κι αν οι τιμές των εξετάσεων που έχουμε κάνει στο ετήσιο τσεκ-απ είναι φυσιολογικές. Δυστυχώς, συχνά δε γίνονται οι εξετάσεις που πρέπει και από αυτές που γίνονται, είναι πολύ διαφορετικό το να είναι «φυσιολογικές» από το να είναι «ιδανικές». Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι, ενώ είναι απολύτως τεκμηριωμένοι και θεωρούνται η τελευταία λέξη της Ιατρικής, στην καθημερινή πράξη συχνά υποτιμούνται. Σε κάθε περίπτωση, πρώτη προτεραιότητα για τη διάγνωση έχει η καλή κλινική εξέταση του ασθενούς, που με την εικόνα, το ιστορικό, τις απαντήσεις, τα παράπονα και τα συμπτώματά του, δείχνει πολλές φορές πράγματα που από μόνες τους οι άλλες εξετάσεις δε θα κατάφερναν και συχνά δεν καταφέρνουν.

Η ορμονικά έξυπνη ζωή και διατροφή & τα φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά

Νικήστε τις 7 αιτίες της γήρανσης:

Πρώτος υπαίτιος, η ορμονική εκτροπή. Οι καταβολικές ορμόνες που γκρεμίζουν, επικρατούν πάνω στις αναβολικές που χτίζουν. Σε μεγάλο βαθμό, η γήρανση είναι ανεπιθύμητες ορμονικές αλλαγές. Κάθε άνθρωπος έχει τον ορμονικό του τύπο, δηλαδή τα ορμονικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όλη η υγεία μας (σωματική, ψυχική, διανοητική), η εμφάνιση και το αμυντικό μας σύστημα εξαρτώνται από το αν έχουμε αρκετά ή μας λείπουν θρεπτικά στοιχεία, κορυφαία από τα οποία είναι οι ορμόνες μας. Τα παράπονα, τα συμπτώματα και αυτά που θα δει ο ιατρός αντιγήρανσης πάνω μας δείχνουν σαφώς τα πιθανά ορμονικά μειονεκτήματά μας. Περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις ολοκληρώνουν την εικόνα. Η ορμονική μας ισορροπία μπορεί να αποκατασταθεί συνολικά με φυσικούς τρόπους, ασφαλείς και αποτελεσματικούς.

Δεύτερος υπαίτιος γήρανσης, η ανεπάρκεια του ανοσολογικού (αμυντικού) μας συστήματος. Όταν οι άμυνές μας πέσουν, γινόμαστε ευάλωτοι σε επιθέσεις από εξωτερικούς εχθρούς. Επιπλέον, η περίπολος του ανοσολογικού μας συστήματος δεν καταφέρνει έγκαιρα να εντοπίζει, να εγκλωβίζει και να καταστρέφει τα ελαττωματικά καρκινικά κύτταρα, που συνεχώς δημιουργούνται μέσα μας. Με φυσικά θεραπευτικά και βελτιώσεις στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να ενδυναμώσουμε και να εξομαλύνουμε τους αμυντικούς μας μηχανισμούς.

Τρίτος υπαίτιος γήρανσης, η φθορά της μνήμης και της ευφυΐας μας. Υπάρχουν νέες πρωτοποριακές εξετάσεις που μπορούν να βρουν την πραγματική ηλικία του νευρικού μας συστήματος. Μπορούμε να προστατεύσουμε τον εγκέφαλό μας και να αυξήσουμε τη μνήμη και την ευφυΐα μας με μια σειρά από ασφαλή και ιδιαίτερα αποτελεσματικά φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά, αλλά και με τη φυσική εξισορρόπηση των ορμονών μας, που παίζουν ρόλο-κλειδί στην εγκεφαλική λειτουργία.

Στο τρίτο μέρος, ακολουθούν οι υπόλοιπες τέσσερις σπουδαίες αιτίες που μας γερνούν πρόωρα μαζί με πρακτικές συμβουλές αντιγήρανσης.   

Ο Φιλήμων Χατζηπαναγιώτου είναι ιατρός αντιγήρανσης

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να γίνετε, να νοιώθετε και να δείχνετε νεότεροι, 13 Ιανουαρίου 2009, 13:33

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009, 17:17


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα