Είχαν προβλέψει το επίκεντρο της σημερινής σεισμικής δόνησης

Είχαν προβλέψει το επίκεντρο της σημερινής σεισμικής δόνησης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008, 10:10

Στις 29 Μαΐου η ομάδα ΒΑΝ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Βαρώτσο δημοσίευσε την επιστημονική μελέτη που προέβλεψε το επίκεντρο του σημερινού σεισμού στην Ανδραβίδα. Αυτό που βλέπετε είναι δημοσίευμα προγενέστερο του γεγονότος και   επιστημονικό συμπέρασμα έρευνας για την εκτίμηση του μεγάλου σεισμού.

 Η ομάδα ΒΑΝ αξιολογώντας τα σεισμικά σήματα που έλαβε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κατέληξε ότι η περιοχή υψηλότερης επικινδυνότητας για την εκδήλωση σεισμού το επόμενο διάστημα είναι το βορειοδυτικό μέρος της Πελοποννήσου. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε απολύτως !    

Η Zougla.gr δημοσιεύει ολόκληρη τη μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που περιγράφει λεπτομερώς τόσο τη μεθοδολογία όσο και τα αποτελέσματα της έρευνας. Με απόλυτη χρονική ακολουθία, μπορείτε να δείτε όλα τα σεισμικά σήματα που κατέγραψαν τα υψηλής ακρίβειας μηχανήματα της επιστημονικής ομάδας. Για άλλη μια φορά πριν από ένα σεισμό, υπάρχει μια προγενέστερη επιστημονική μελέτη που τον αφορά και κάνει σχετική εκτίμηση.  

Η σεισμική συμπεριφορά της περιοχής στην οποία υφίσταται η πιθανότητα του κυρίως σεισμού, ερευνάται με την  παρατήρηση της σεισμικής δραστηριότητας μέχρι την εκδήλωση του φαινομένου. Αυτή ήταν η βάση πάνω στην οποία εργάστηκαν οι επιστήμονες μελετώντας την έντονη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής. Έτσι κατέληξαν στην πρόβλεψη της περιοχής, η οποία αναμενόταν να πληγεί.

«Η ομάδα ΒΑΝ είχε καταγράψει ένα πολύ δυνατό σήμα στη συγκεκριμένη περιοχή και το είχε δημοσιεύσει από τις 29 Μαΐου. Πρέπει επιτέλους οι αγράμματοι, που είναι πολλοί σε αυτή τη χώρα, να πάρουν επιτέλους τα μέτρα τους», δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης λίγο μετά την ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε λίγο πριν τις 3.30 το μεσημέρι και συγκλόνισε όλη τη χώρα.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ως απάντηση στις δηλώσεις του κ. Τσελέντη δήλωσε ότι «όποιος έχει προγνωστικά να τα στέλνει στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικών Κινδύνων».

Ο Γεράσιμος Χουλιάρας, εντεταλμένος ερευνητής σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ελπίζει να είναι ο κύριος σεισμός και είναι εν αναμονή των εξελίξεων, προκειμένου να γίνει ακριβής προσδιορισμός του φαινομένου. Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν πρόκειται για τον προσεισμό ή για τον κύριο σεισμό. Ωστόσο ο κ. Χουλιάρας, τονίζει ότι ,στις 29 Μαϊου η ομάδα ΒΑΝ δημοσίευσε μία καινούρια επιστημονική μελέτη που αφορούσε στην συγκεκριμένη περιοχή.   

 

Αυτή είναι η επιστημονική μελέτη της ομάδας ΒΑΝ που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαΐου 2008 και προέβλεπε τον σημερινό σεισμό.

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008, 10:10


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...