Όμηροι των σκουπιδιών οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Όμηροι των σκουπιδιών οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008, 11:13

Αδύνατη είναι πλέον η αποκομιδή σκουπιδιών στην συμπρωτεύουσα. Ο νέος ΧΥΤΑ στην περιοχή της Μαυροράχης δεν τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία το περασμένο Σάββατο, αφού οι κάτοικοι τεσσάρων δήμων του νομού έκλεισαν  την Εθνική οδό προς Σέρρες και Προμαχώνα.

Οι δημότες Ασσήρου, Βερτίσκου, Λαγκαδά και Μυγδονίας υποστηρίζουν ότι το έργο είναι ημιτελές και απειλεί, τόσο την υγεία τους, όσο και το περιβάλλον.  

Στην αντίπερα όχθη, οι κάτοικοι των Δήμων Θέρμης, Βασιλικών και Μίκρας έχουν βάλει λουκέτο στη χωματερή των Ταγαράδων και παραμένουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διέλευση των απορριμματοφόρων.

Και οι δύο πλευρές παραμένουν ανυποχώρητες, αναγκάζοντας τους δημάρχους του νομού να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία από τη συσσώρευση των σκουπιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες.


Ήδη από τη Δευτέρα γέμισε ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αλλά και τα απορριμματοφόρα, τα οποία φυσικά δεν μπορούν να αδειάσουν άλλους κάδους.

Γι΄ αυτό και η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει ήδη απευθυνθεί στον Δήμο Κατερίνης, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί κάποιες ποσότητες σκουπιδιών, κάτι που είχε γίνει, εξάλλου, και την περίοδο της παρατεταμένης απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008, 11:13


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα