Κόντρα σεισμολόγων για το σήμα του Βαρώτσου

Κόντρα σεισμολόγων για το σήμα του Βαρώτσου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009, 19:00

Για συκοφαντικά ψεύδη που στόχο έχουν τη σπίλωση του προσώπου του, κάνει λόγο ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου.

Το θέμα ανακινήθηκε μετά από τη διπλή συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου στο περιοδικό "Νέμεσις", και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", στις οποίες ανέφερε, ότι ο κ. Χουλιάρας αρνήθηκε να συμμετάσχει στην Επιτροπή Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, ενώ ταυτόχρονα τον κατηγόρησε, ότι δεν έδωσε στοιχεία για το σήμα του καθηγητή Βαρώτσου για ενδεχόμενο σεισμό, πριν από περίπου δύο μήνες.

Το επίμαχο σήμα της 9ης Οκτωβρίου 2008 που κατέγραψε η ομάδα ΒΑΝ

Ο κ. Χουλιάρας με δηλώσεις του στη zougla.gr αρνήθηκε κατηγορηματικά τις εικασίες του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «η λάσπη και η συκοφαντία είναι εμμονές που χαρακτηρίζουν το ίδιο το έργο του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ως προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου».

Υπερασπιζόμενος δε, τον εαυτό του και την επιστημονική του υπόληψη, σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο των μηνύσεων.

Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σε διπλή συνέντευξη του ανέφερε ότι στα περίπου τρία χρόνια που προέδρευε της συγκεκριμένης Επιτροπής, ουδέποτε έλαβε προγνωστικά στοιχεία με οποιαδήποτε μορφή από τον κ. Βαρώτσο και τους συνεργάτες του, ένας εκ των οποίων είναι ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Η απάντηση του Γ. Παπαδόπουλου

«Όταν προέκυψε το θέμα, αρχές Νοεμβρίου 2008, ζήτησα εγγράφως στοιχεία από τους εμπλεκόμενους κκ. Π. Βαρώτσο, Κ. Μακρόπουλο και Γ. Χουλιάρα. Ουδέποτε, ουδείς μου προσκόμισε στοιχεία. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό δήλωσα στη συνέντευξή μου. Όμως, ουδέποτε δήλωσα, και γι’ αυτό δεν περιέχεται στη συνέντευξή μου, ότι δήθεν δεν προσήλθαν στην Επιτροπή. Ουδέποτε δήλωσα κάτι τέτοιο γιατί απλούστατα χωρίς στοιχεία δεν ήταν δυνατόν να συγκαλέσω την Επιτροπή».

(Πρώτη καταχώρηση: 14 Φεβρουαρίου 2009, 12:25)

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009, 19:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα