«Αλκέτ φύγε από την Ελλάδα, η Aστυνομία θα σε σκοτώσει»

«Αλκέτ φύγε από την Ελλάδα, η Aστυνομία θα σε σκοτώσει»

Πάνος Πικραμένος

Προειδοποίηση στον Αλκέτ Ριτζάι να φύγει από την Ελλάδα, γιατί θα τον σκοτώσει η Aστυνομία, απευθύνει ο Έλληνας δικηγόρος του Ιωάννης Μαρκουλάκος, σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Panorama», στο φύλλο της 25ης Φεβρουαρίου 2008.

«Πρέπει να φύγει επειγόντως από την Ελλάδα γιατί η αστυνομία θα τον σκοτώσει με την πρώτη ευκαιρία»,  φέρεται να δήλωσε ο κ. Μαρκουλάκος στον Αλβανό δημοσιογράφο Marko Caka που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, στην Αθήνα.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε αίσθηση στην Αλβανία, όπου ο Αλκέτ Ριτζάι, ειδικά μετά την δεύτερη απόδραση, έχει αναχθεί σε κάτι σαν… εθνικό ήρωα.

Σύμφωνα πάντα με την αλβανική εφημερίδα,  ο κ. Μαρκουλάκος χαρακτηρίζει τον Αλκέτ Ριτζάι ως έναν ευαίσθητο και πληγωμένο άνθρωπο,  πιστεύει ότι άδικα φυλακίστηκε και κάνει λόγο για προκατάληψη της ελληνικής Δικαιοσύνης: «Το γεγονός ότι ο Αλκέτ είναι Αλβανός, τον έχει καταδικάσει σε φυλάκιση».

Η εφημερίδα αναφέρεται και στους γονείς του Αλκέτ Ριζάι, την Ντονίκα και τον Ραμίζ, οι οποίοι δέχονται καθημερινά επισκέψεις από φίλους και συγγενείς και όλοι εύχονται να τον βοηθήσει ο Θεός.

 

Ο κ. Μαρκουλάκος, που ήταν συνήγορος του Ριτζάι κατά την δίκη του για την προηγούμενη απόδραση,  δηλώνει στην «Panorama»  ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα από τα σχέδια του Αλκέτ Ριτζάι.

Μάλιστα όταν τον είχε επισκεφτεί στην φυλακή στις 17 Φεβρουαρίου δεν είχε αντιληφθεί τίποτε σχετικό με την πρόθεσή του να αποδράσει. Όταν δε τον ενημέρωσαν, νόμιζε ότι του… έκαναν πλάκα. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εάν μείνει στην Ελλάδα κινδυνεύει η ζωή του. Αν βρεθεί στα χέρια των αστυνομικών, εκείνοι θα τον σκοτώσουν. Για αυτό είμαι απολύτως βέβαιος. Πρέπει να πάει κάπου που θα νιώθει ασφαλής. Μπορεί οι Έλληνες να τον αγαπάνε όσο και τον Παλαιοκώστα, αλλά το Κράτος έχει εξαγριωθεί μαζί τους γιατί λόγω της απόδρασής έχει γίνει περίγελος σε όλο τον κόσμο».

Ι. Μαρκουλάκος: δεν είπα τέτοια πράγματα

Τα όσα δημοσιεύει η αλβανική εφημερίδα προκάλεσαν αρνητικά σχόλια νομικών κύκλων στην Αθήνα, οι οποίοι δηλώνουν έκπληκτοι με την άποψη ότι ο Αλκέτ Ριτζάι βρέθηκε… άδικα στη φυλακή επειδή η Δικαιοσύνη είναι προκατειλημμένη εναντίον του και ότι η Αστυνομία θα τον σκοτώσει εκδικητικά...

Ωστόσο, ο ίδιος ο δικηγόρος Ιωάννης Μαρκουλάκος, μιλώντας στη zougla.gr δηλώνει ότι τα όσα είπε στην αλβανική εφημερίδα παρερμηνεύτηκαν. 

«Με τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο Αλκέτ δεν τον χωράει η Ελλάδα και του είπα να παραδοθεί χωρίς να κάνει χρήση όπλων», υποστηρίζει ο Έλληνας δικηγόρος.

Τι λέει ο Ι.Μαρκουλάκος

(Πρώτη καταχώρηση: 26 Φεβρουαρίου, 20:21)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009, 01:38


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σήμερα ξεκινά επίσημα η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων εκ μέρους της Ελλάδας, καθώς στη Βουλή αρχίζει η συζήτηση με βάση την έκθεση...