Προκάλεσε πρόβλημα στην Ελληνική συμμετοχή για λίγη…τηλεθέαση

Προκάλεσε πρόβλημα στην Ελληνική συμμετοχή για λίγη…τηλεθέαση

Νάντια Χαλαμανδάρη

Προβλήματα και καχυποψίες κλοπής προκάλεσε στην ελληνική συμμετοχή της Γιουροβίζιον ο Θέμος Αναστασιάδης με την εκπομπή του «Όλα 9».

Στην εν λόγω εκπομπή παρουσιάστηκε το τραγούδι που έγραψε ο Δημήτρης Κοντόπουλος «This is our night» ως πιστή αντιγραφή ινδικού ποπ τραγουδιού.

Παίχτηκε μάλιστα και βίντεο με τον Ινδό τραγουδιστή να χορεύει όπως και ο Σάκης, και να τραγουδάει ακριβώς το ίδιο τραγούδι σε… ινδική γλώσσα.

Η εκπομπή τελείωσε αφήνοντας τον κόσμο αποσβολωμένο και απογοητευμένο από την απάτη του Σάκη, και κυρίως του συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου.

Ο παρουσιαστής δε, δεν έκανε καμία νύξη ότι μπορεί και να πρόκειται για καλοστημένη φάρσα, αφήνοντας τους τηλεθεατές να πιστέψουν τα χειρότερα, και την ελληνική συμμετοχή τελείως εκτεθειμένη.

Όπως ήταν φυσικό, την επόμενη μέρα μέσω του ίντερνετ, το βίντεο είχε κυκλοφορήσει παντού. Σε όλα τα sites της Γιουροβίζιον και κυρίως των οπαδών της. Η ελληνική συμμετοχή ήταν πλέον εκτεθειμένη σε όλη την Ευρώπη.

Ο Σάκης, από εκεί που ερχόταν πρώτος στα στοιχήματα για το ποιος θα κερδίσει τον διαγωνισμό, άρχισε να παίρνει την…κατηφόρα. Πάνω που η επιτροπή ήταν έτοιμη να διερευνήσει και επίσημα το θέμα, και μόνο τότε, η εκπομπή «ΟΛΑ 9» αναγκάστηκε να βγάλει ένα δελτίο τύπου στα ελληνικά ΜΜΕ που έλεγε ότι το βίντεο ήταν… φάρσα.

Είχαν βάλει έναν άνθρωπο της εκπομπής να τραγουδάει… ινδικά με playback το τραγούδι της Ελλάδας. Το δελτίο τύπου μπορεί να δόθηκε σε ορισμένα (ελληνικά) ΜΜΕ, το βίντεο όμως είχε κυκλοφορήσει παντού και η ζημιά στην εικόνα της ελληνικής συμμετοχής είχε ήδη γίνει. Όπως λέει και ο ελληνικός λαός, μια εικόνα, χίλιες λέξεις…

Καχυποψίες υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Άντε να ψάξεις να βρεις όλους όσους είδαν το βίντεο και να εξηγήσεις ότι όλα έγιναν για τα «νούμερα». Τόσος κόπος, τόσες ελπίδες του κόσμου για μια ακόμα νίκη της Ελλάδας, τόσα έξοδα, όλα θυσία στον βωμό της τηλεθέασης…

(Πρώτη καταχώρηση: 27 Φεβρουαρίου, 04:43)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009, 08:50


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σήμερα ξεκινά επίσημα η διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων εκ μέρους της Ελλάδας, καθώς στη Βουλή αρχίζει η συζήτηση με βάση την έκθεση...