Παντρευτείτε στο μπαλκόνι του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας

Παντρευτείτε στο μπαλκόνι του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009, 04:30

Σε μια προσπάθεια να μετατρέψουν την πόλη της Βερόνα στην «πρωτεύουσα των γαμήλιων τελετών», η δημοτική Αρχή αποφάσισε να συμπεριλάβει στα ταξιδιωτικά πακέτα προς τους τουρίστες την επιλογή να τελέσουν τον γάμο τους στο μπαλκόνι κτιρίου που έγινε διάσημο από το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέττα».

Σε μια από τις πιο ρομαντικές στιγμές του έργου, ο Σαίξπηρ περιγράφει τον Ρωμαίο να στέκεται κάτω από το μπαλκόνι και να συναντάει κρυφά την αγαπημένη του Ιουλιέττα που ξεπροβάλλει σαν «τον ήλιο της ανατολής».

Ωστόσο, τα ζευγάρια που επιθυμούν να παντρευτούν στο «πιο ρομαντικό μπαλκόνι του κόσμου», θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τον προϋπολογισμό της γαμήλιας τελετής, καθώς προβλέπεται να είναι μια ιδιαίτερα "τσουχτερή" επιλογή.

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα χρεώνονται 800 ευρώ, ενώ όσοι είναι εκτός ΕΕ θα πρέπει να καταβάλλουν πάνω από 1000 ευρώ. Οι ντόπιοι θα είναι οι τυχεροί της υπόθεσης, αφού θα χρεώνονται «μόλις» 600 ευρώ.

Αν και οι οικογένειες των Μοντέγων (Ρωμαίος) και των Καπουλέτων (Ιουλιέτα) έζησαν στη Βερόνα την περίοδο που περιγράφει ο Σαίξπηρ, ποτέ δεν επαληθεύτηκε ότι υπήρξε έχθρα μεταξύ τους, ενώ οι δύο πρωταγωνιστές είναι εντελώς φανταστικοί χαρακτήρες.

(Πρώτη καταχώρηση: 13 Μαρτίου, 20:39)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009, 04:30


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα