Κατασκεύασε αυτοκίνητο που κινείται με... νερό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009, 22:20

Η βενζίνη είναι πλέον είδος… πολυτελείας, καθώς επιβαρύνει κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον ρυπαίνει την ατμόσφαιρα. Ο κ. Γιώργος Λάγιος έχει έτοιμη οικολογική λύση. Κατασκεύασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινείται με… νερό.

Το όχημα αυτό ήταν αποτέλεσμα συνεγασίας με επιστήμονες και πανεπιστήμια από όλη τη χώρα. Το πρώτο υβριδικό όχημα, ένα δίκυκλο, κατασκευάστηκε το 2001, το οποίο λειτουργεί με υδρογόνο, και ακολούθησε το αυτοκίνητο.

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου αυτοκινήτου; Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 50 χλμ. την ώρα, έχει αυτονομία 75- 90 χλμ., δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους και το κόστος κίνησής του υπολογίζεται στο 1 ευρώ τα 100 χλμ.

Όσο για το κόστος αγοράς του; Υπολογίζεται στα 20.000 ευρώ συνολικά και στην τιμή περιλαμβάνεται το αυτοκίνητο, το δίκυκλο και το «υδρογονάδικο»(συσκευή που θα παράγει το υδρογόνο) για όλο το σπίτι, με το οποίο θα λειτουργούν και άλλες συσκευές στο σπίτι.    

Πλέον ο κ.Λάγιος ευελπιστεί ότι θα βρει επενδυτή στην Ελλάδα και τα οχήματα αυτά (αυτοκίνητα και δίκυκλα) θα κυκλοφορήσουν μαζικά στην αγορά. Ήδη έχουν ζητήσει την πατέντα Γερμανοί και Αμερικανοί, αλλά αρνείται να την πουλήσει, καθώς περιμένει Έλληνα επενδυτή.

Ο κ. Λάγιος βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Microsoft, Bill Gates για τα καινοτόμα προϊόντα της, όπως το αυτοκίνητο υδρογόνου και οι γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος υδρογόνου.

 

Ο κ. Λάγιος εξηγεί στη zougla.gr πως ξεκίνησε την κατασκευή οχημάτων, που θα κινούνται με υδρογόνο:

(Πρώτη καταχώρηση: 20 Μαρτίου, 12:16)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009, 22:20


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...