“Στρατηγός” στο “οπλοστάσιο” της SIEMENS

“Στρατηγός” στο “οπλοστάσιο” της SIEMENS

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, 12:15
Νίκος Γεωργιάδης

Τον «στρατηγό Τσουκάτο» δείχνει το σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη έλαβε το ποσό του 1 εκ. γερμανικών μάρκων για την «διευθέτηση» της υπογραφής από το ΚΥΣΕΑ της αγοράς του συστήματος « PATRIOT».

Το ποσό του 1 εκ μάρκων αφορά στην αμοιβή που έλαβε από τη SIEMENS. Στο κονσόρτσιουμ που συγκροτήθηκε για την αγορά αυτή συμμετείχαν η αμερικανική RAYTHEON, η  ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η SIEMENS βεβαίως και άλλες εταιρείες. Παραμένει άγνωστο εάν και οι άλλες συνιστώσες του κονσόρτσιουμ κατέβαλαν και αυτές το αναλογούν ποσό.

Επισημαίνεται πως, μετά και την αποκάλυψη για τα έργα και τις ημέρες του Τάσου Μαντέλη τότε υπουργού μεταφορών του Κώστα Σημίτη, είναι η δεύτερη φορά που οι έρευνες για τη SIEMENS οδηγούν στο τότε «Μαξίμου». Και μία επιπρόσθετη πληροφορία.

Επειδή ακούγεται συχνά πως στη Δικαιοσύνη δεν «παραδόθηκαν» στοιχεία που στόχευαν πολιτικά πρόσωπα, έγκυροι δημοσιογραφικοί κύκλοι εξηγούν πως για τις υποθέσεις Μαντέλη και Τσουκάτου τα πράγματα είναι γνωστά προ διμήνου. Επίσης επισημαίνεται ότι η αποπομπή Τσουκάτου από τον κ. Σημίτη, είχε σαν αφορμή συνάντηση του «Στρατηγού» με τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη στο κότερο του τελευταίου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες o  κ. Θεόδωρος Τσουκάτος θα εκδώσει ανακοίνωση εντός ολίγου σε σκληρό ύφος, με την οποία θα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρέλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Επίσης, θα επισημάνει πώς ουδέποτε διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στο Ρόντερνταμ της Ολλανδίας.


Διαβάστε επίσης:
H Siemens, ο ''Ρόκος'' και η εμπλοκή Μαντέλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, 12:15


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...