Εκτός ΠΑΣΟΚ, Μαντέλης- Τσουκάτος

Εκτός ΠΑΣΟΚ, Μαντέλης- Τσουκάτος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, 17:50
Νίκος Γεωργιάδης

Πολιτικό σεισμό προκαλεί η εμπλοκή δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο της SIEMENS. Του Θόδωρου Τσουκάτου και του Τάσου Μαντέλη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αποφάσισε με προσωπική του παρέμβαση, να ανασταλεί η ιδιότητα των μελών εκείνων που το όνομά τους εμπλέκεται στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που ήδη βρίσκεται στη δικαιοσύνη. Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναστέλεται η κομματική ιδιότητα των Θόδωρου Τσουκάτου και του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη.

Ένας πρώην Υπουργός Μεταφορών με αποφασιστικές αρμοδιότητες στον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ. Ένας πρώην στενός συνεργάτης και προσωπικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και βασικός παράγοντας στο Μαξίμου και στο κόμμα. Ο πρώτος φέρεται να εμπλέκεται στη «διευθέτηση» των συμφωνιών SIEMENS – ΟΤΕ, αλλά και στην συμφωνία SIEMENS-ΟΣΕ-Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ο δεύτερος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση SIEMENS-Υπουργείο Άμυνας.

Ο Θόδωρος Τσουκάτος, ο επονομαζόμενος και «στρατηγός», φωτογραφίζεται ξεκάθαρα όμως, ως ο άνθρωπος που έλαβε 1 εκ. γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία για να «διευθετήσει» την αγορά του οπλικού συστήματος PATRIOT μέσω του ΚΥΣΕΑ. Στην αγορά του οπλικού συστήματος συμμετείχαν και η αμερικανική εταιρεία RAYTHEON, η ελληνική εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΟΜ και βεβαίως η SIEMENS. Τα χρήματα εντοπίστηκαν σε τράπεζα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ο Τάσος Μαντέλης, που σήμερα εργάζεται στην εταιρεία «European Profile», η οποία διαχειρίζεται κοινοτικά projects κυρίως για την Πρώην Σοβιετική Ένωση, φέρεται να έχει λάβει το ποσό των 10 εκατομμυρίων μάρκων από τη SIEMENS σε λογαριασμό καναδικής τράπεζας στη Γενεύη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα σε όποιο μέλος εμπλέκεται στην υπόθεση  SIEMENS, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφέστατα στα δύο παραπάνω πρόσωπα.

Ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος, που σήμερα το πρωί άφηνε να εννοηθεί ότι θα προβεί σε δημόσια δήλωση αρνούμενος κατηγορηματικά πως εμπλέκεται στην υπόθεση, μεταθέτει χρονικά την αντίδρασή του, αναμένοντας περισσότερα στοιχεία από την Εισαγγελία Αθηνών. Πάντως ο κ. Τσουκάτος διατείνεται πως ουδέποτε διέθετε τραπεζικό λογαριασμό στην Ολλανδία.

Επισημαίνεται, πως για τον κ. Μαντέλη το αδίκημα έχει παραγραφεί κατά τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Για τον κ. Τσουκάτο, αν αποδειχθεί η ενοχή του, το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.


Διαβάστε επίσης:
“Στρατηγός” στο “οπλοστάσιο” της SIEMENS
H Siemens, ο ''Ρόκος'' και η εμπλοκή Μαντέλη
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, 17:50


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...