Επεισόδια στην πορεία των δασοπυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009, 00:15

Επεισόδια έγιναν νωρίτερα ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και δασοπυροσβέστες που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και κροτίδων κρότου λάμψης.

Η ένταση πυροδοτήθηκε, όταν οι δασοπυροσβέστες προσπάθησαν να εισέλθουν στο υπουργείο Οικονομικών από την οδό Νικοπόλεως. Οι αστυνομικοί για να τους απωθήσουν, έριξαν δακρυγόνα προς το πλήθος.

Οι περίπου 4.000 δασοπυροσβέστες ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Ομονοίας και ενώ αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα κινηθούν προς τη Βουλή, άλλαξαν τα σχέδιά τους και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Απασχόλησης.

Στη συνέχεια, ομάδα των διαδηλωτών πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη στα γραφεία διοίκησης της Πυροσβεστικής, τα οποία στεγάζονται στην οδό Πειραιώς, ενώ οι υπόλοιποι κινήθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Κύριο αίτημά τους είναι η μονιμοποίηση, για την οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση και δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι και σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009, 00:15


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...