Λέσχη Bilderberg: "Χειραγωγοί και Μαριονέτες"

Λέσχη Bilderberg: "Χειραγωγοί και Μαριονέτες"

Κλεάνθης Γρίβας

Η Λέσχη Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν».

The Times, London, 12/7/1977

Προφυλαγμένη από κάθε δημοσιότητα και υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας συνήλθε η ετήσια συνέλευση των «χειραγωγών του κόσμου» της Λέσχης Bilderberg στις 5-8 Ιουνίου 2008 στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Westfields Marriott στο Chantilly της Βιρτζίνια, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσιγκτον.

 Από ελληνικής πλευράς προσκεκλημένοι ήταν

• Ο Γεώργιος ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, υπουργός οικονομίας της ΝΔ, για τέταρτη φορά (2005, 2006, 2007, 2008)

• Η Άννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τέταρτη φορά (2004, 2005, 2007, 2008)

• Ο Αλέξης ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» για δεύτερη φορά (2002, 2008)

• Ο Δημήτρης ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος της εταιρείας «Τιτάν».

• Ο Θωμάς ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, πρόεδρος της εταιρείας V + O Communication.

Η Λέσχη Bilderberg (Μπίλντερμπεργκ), είναι ένα οργανωτικό τμήμα της Καπιταλιστικής Διεθνούς και λειτουργεί ως κλειστό «διευθυντήριο» με στόχο την ενοποίηση των καπιταλιστικών πολιτικών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Ιδρύθηκε το 1954 με πρωτοβουλία των παραγόντων που συγκροτούν τον εσώτατο πυρήνα του αμερικανικού καπιταλισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη, από το χώρο του κατεστημένου στο πεδίο της οικονομίας, της πολιτικής, των ακαδημαϊκών οργανισμών, της στρατιωτικής ισχύος και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

 Η Λέσχη πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ολλανδικό ξενοδοχείο Bilderberg όπου έγινε η πρώτη σύνοδός της το 1954, την οποία συγκάλεσε ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας (ένα «γαλαζοαίματο» παράσιτο με ναζιστικό παρελθόν, που βρέθηκε στην κορυφή της κλίμακας των εξαγορασθέντων από την εταιρεία Lokheed, όταν αποκαλύφθηκε το ομώνυμο διεθνές σκάνδαλο διαφθοράς).

Οι χειραγωγοί (τα μέλη του εσωτερικού κύκλου της οργάνωσης) και οι μαριονέτες (οι εκάστοτε προσκεκλημένοι), ένα σύνολο από περίπου 130 άτομα με επιρροή στο πεδίο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής, συνέρχονται μια φορά το χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία στην Ευρώπη και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια, στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

 Η Λέσχη διατηρεί ένα γραφείο στην πόλη Leiden της Ολλανδίας.

 

1. ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 Η Λέσχη των χειραγωγών του κόσμου είναι οργανωμένη κατά το αξεπέραστο ολοκληρωτικό μοντέλο της χριστιανικής, μασονικής, ναζιστικής και κομμουνιστικής οργάνωσης, που της επιτρέπει να αυτο-αναπαράγεται διαρκώς, να αποφασίζει για τα σημαντικότερα ζητήματα του πλανήτη και να μη λογοδοτεί ποτέ και σε κανένα.

 Σύμφωνα με το «Πληροφοριακό Δελτίο» της Bilderberg του 2002 (που διατίθεται από το Γραφείο της στο Leiden της Ολλανδίας), η «Λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας:

 1) Επίπεδο πρώτο: Στην κορυφή της οργανωτικής πυραμίδας βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή ή «Εσωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Αποτελείται από τους αυτοδιορισμένους εκπροσώπους ορισμένων οικονομικών αυτοκρατοριών, από τους οποίους επιλέγονται τα μέλη του δεύτερου οργανωτικού επιπέδου (της Διοικητικής ή Διαχειριστικής Επιτροπής ή «Εξωτερικού Κύκλου»). Το 2002, ο Εσωτερικός Κύκλος απαρτίζονταν από τους:

Giovanni Agnelli

ΙΤΑΛΙΑ

Eric Roll of Ipsden

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

David Rockefeller

ΗΠΑ

Otto Wolff von Amerongen  

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

2) Επίπεδο δεύτερο: Αμέσως μετά, βρίσκεται η Διοικητική ή Διαχειριστική Επιτροπή ή «Εξωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με την «Κεντρική Επιτροπή» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Τα μέλη της επιλέγονται από τον «Εσωτερικό Κύκλο». Το 2002, τα μέλη της «Διαχειριστικής Επιτροπής» ανέρχονταν σε 35 (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής») και προέρχονταν από τις εξής χώρες:

ΗΠΑ

 8

 

Αυστρία

1

 

Καναδάς

1

Γερμανία

 4

 

Βέλγιο

1

 

Νορβηγία

1

Ην. Βασ

 3

 

Δανία

1

 

Ολλανδία

1

Ιταλία

 3

 

ΕΛΛΑΔΑ

1

 

Πορτογαλία

1

Γαλλία

 2

 

Ιρλανδία

1

 

Σουηδία

1

Ελβετία

 2

 

Ισπανία

1

 

Τουρκία

1

 

 

 

 

 

 

Φινλανδία

1

 Οι μόνοι Έλληνες που συμμετείχαν στη «Διαχειριστική Επιτροπή» της Bilderberg είναι οι: Κώστας Καρράς, πρόεδρος της εταιρείας Πόρτο Καρράς, και Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της εταιρείας Coca-Cola.

 3) Επίπεδο τρίτο: Στη βάση της οργανωτικής κλίμακας βρίσκονται οι «Προσκαλεσμένοι» στις ετήσιες συνόδους της Λέσχης, οι οποίοι επιλέγονται από την «Διαχειριστική Επιτροπή», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε κάθε χρονική στιγμή σε διάφορες χώρες. Οι «προσκαλεσμένοι» (που αντιστοιχούν με την «Οργάνωση Βάσης» των Κομμουνιστικών Κομμάτων):

 • Αναλαμβάνουν να «διαχύσουν» τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Bilderberg στο πολιτικό και οικονομικό τους περιβάλλον και στην κοινή γνώμη της χώρας τους, και

 • Διαθέτουν επιρροή ή παίζουν ή προορίζονται να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

 Συνεπώς, για ευνόητους λόγους, είναι εξόχως αναγκαία και χρήσιμη η συστηματική παρακολούθηση και αποτίμηση της δημόσιας συμπεριφοράς και της εξέλιξης των μελών της Bilderberg στην εσωτερική πολιτική σκηνή κάθε χώρας.


2. ΣΚΟΠΟΙ

 Σκοπός της Bilderberg είναι να συντονίζει τις δράσεις των κατόχων της οικονομικής ισχύος στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται αφενός ο κοινός στόχος τους (δηλαδή, η εδραίωση των συμφερόντων τους και ο έλεγχος των πληθυσμών) και, αφετέρου,  η εναρμόνιση της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας με τους σχεδιασμούς του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ.

 [Παρένθεση: Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations, CFR), είναι ο πλέον πανίσχυρος ιδιωτικός οργανισμός στις ΗΠΑ, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs. Είναι ένας εξω-συνταγματικός πόλος ισχύος, ο οποίος καθορίζει, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, την εκάστοτε ηγετική ομάδα και το βασικό προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.]

 Από το 1954 και μετά, η Bilderberg πραγματοποιεί μια διεθνή συνάντηση κάθε χρόνο, η οποία γίνεται σε διαφορετική χώρα κάθε φορά, «κεκλεισμένων των θυρών», υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας και με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

 Στις ετήσιες συναντήσεις του, που διαρκούν τρεις ημέρες, λαμβάνουν μέρος μόλις 100 έως 130 άτομα από το χώρο της οικονομίας, των ΜΜΕ και της πολιτικής.

 • Οι «καλεσμένοι» επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, δεσμεύονται με την «υποχρέωση της σιωπής» και απαγορεύεται να μιλήσουν ιδιωτικά ή δημόσια για τις συνεδριάσεις.

• Όσοι απ’ αυτούς είναι πολιτικοί απαγορεύεται να ενημερώσουν τα Κοινοβούλια των χωρών τους. Αυτό δημιουργεί ένα μείζων πολιτικό και ηθικό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι καθ’ υπόθεση εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συμφερόντων ενός λαού καθίστανται φορείς των συμφερόντων ενός άτυπου ιδιωτικού υπερεθνικού οργανισμού.

• Τα πρακτικά των ετήσιων συναντήσεων δεν δίνονται στη δημοσιότητα.

 Η Γραμματεία της Bilderberg διατείνεται ότι οι συνδιασκέψεις της Λέσχης «είναι μυστικές για να ενθαρρύνεται η ειλικρινής και ανοικτή συζήτηση» μεταξύ αυτών που συμμετέχουν.

 Αλλά, όταν αυτές οι συζητήσεις γίνονται από τους ισχυρότερους χρηματιστές, πολιτικούς και επιχειρηματίες των ΜΜΕ στον κόσμο, σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, ευλόγως γεννιέται το ερώτημα: «Εάν αυτά που συζητούν είναι για το καλό των απλών ανθρώπων, γιατί δεν τα δημοσιοποιούν;». Κάτω από τις συνθήκες της ασφυκτικής μυστικότητας και όταν κανένας δε γνωρίζει τι συζητούν, η χρήση του όρου «ανοικτή συζήτηση» συνιστά διαστροφή.

 Σε κάθε μυστική και απροσπέλαστη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg ένας ασήμαντος αριθμός ανθρώπων διαμορφώνει μια συναίνεση για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

 Οι πραγματικοί στόχοι της Bilderberg έχουν αποσαφηνιστεί με ακρίβεια από πολλά έγκυρα δημοσιογραφικά όργανα:

 • Κατά τους Times του Λονδίνου, η Bilderberg είναι «μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν» (The Times, 12-7-1977).

 • Κατά το περιοδικό Europeo: «Η Bilderberg αποτελεί μια παγκόσμια κυβέρνηση που καπελώνει τις εθνικές κυβερνήσεις» (Europeo, 15-10-1975)

 • Κατά τη γαλλική εφημερίδα Quotidien de Paris: «Επιδίωξη των μελών της Bilderberg είναι η εγκαθίδρυση αποτελεσματικής κυριαρχίας σε διάφορα σημεία του κόσμου με τη μεσολάβηση κυβερνήσεων- ανδρεικέλων που κατευθύνονται από πολιτικούς του κάτω πατώματος (των παρασκηνίων).»

3. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 Κατά την εκτίμησή μου, όταν τεθεί θέμα αντικατάστασης των σημερινών αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (Καραμανλή και Παπανδρέου), πράγμα που διαφαίνεται στον ορίζοντα, το δίκτυο των συμφερόντων που εκφράζει η Λέσχη Bilderberg θα στηρίξει τους Γεώργιο Αλογοσκούφη και Άννα Διαμαντοπούλου.

 Η πορεία των τριών άλλων (Αλέξης Παπαχελάς, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και Θωμάς Βαρβιτσιώτης) στο χώρο αναφοράς τους και η εξέλιξή τους πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο παρατήρησης.

 ΠΙΝΑΚΕΣ

 1. ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ BILDERBERG 1954-2008

1

1954

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Oosterbeek

29-31 Μαϊου 1954

2

1955

ΓΑΛΛΙΑ

Barbizon

18-20 Μαρτίου 1955

3

1955

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Δ.

Garmisch-Partenkirchen

23-25 Σεπτ. 1955

4

1556

ΔΑΝΙΑ

Fredensborg

11-13 Μαϊου 1956

5

1957

ΗΠΑ

Georgia, St Simons Island

15-17 Φεβρ. 1957

6

1957

ΙΤΑΛΙΑ

Fiuggi

4-6 Οκτ. 1957

7

1958

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Buxton

13-15 Σεπτ. 1958

8

1959

ΤΟΥΡΚΙΑ

Yesilkoy

18-20 Σεπτ. 1959

9

1960

ΕΛΒΕΤΙΑ

Burgenstock

28-29 Μαϊου 1960

10

1961

ΚΑΝΑΔΑΣ

St. Castin

21-23 Απρ. 1961

11

1962

ΣΟΥΗΔΙΑ

Saltsjobaden

18-20 Μαϊου 1962

12

1963

ΓΑΛΛΙΑ

Cannes

29-31 Μαϊου 1963

13

1964

ΗΠΑ

Virginia, Williamsburg

20-22 Μαρτ. 1964

14

1965

ΙΤΑΛΙΑ

Villa d'Este

2-4 Απρ. 1965

15

1966

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Wiesbaden

25-27 Μαρ. 1966

16

1967

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Cambridge

31 Μαρ - 2 Απρ. 1967

17

1968

ΚΑΝΑΔΑΣ

Mont Tremblant

26-28 Απρ. 1968

18

1969

ΔΑΝΙΑ

Marienlyst

9-11 Μαϊου 1969

19

1970

ΕΛΒΕΤΙΑ

Bad Ragaz

17-19 Απρ. 1970

20

1971

ΗΠΑ

Vermont, Woodstock

23-25 Απρ. 1971

21

1972

ΒΕΛΓΙΟ

Knokke

21-23 Απρ. 1972

22

1973

ΣΟΥΗΔΙΑ

Saltsjobaden

11-13 Μαϊου 1973

23

1974

ΓΑΛΛΙΑ

Megive

19-21 Απρ. 1974

24

1975

ΤΟΥΡΚΙΑ

Cesme

25-27 Απρ. 1975

 

1976

Ματαιώθηκε

Λόγω εμπλοκής Βερνάρδου

στο σκάνδαλο Lockheed

25

1977

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Torquay

22-24 Απρ. 1977

26

1978

ΗΠΑ

New Jersey, Princeton

21-23 Απρ. 1978

27

1979

ΑΥΣΤΡΙΑ

Baden

27-29 Απρ. 1979

28

1980

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Aachen

18-20 Απρ. 1980

29

1981

ΕΛΒΕΤΙΑ

Burgenstock

15-17 Μαϊου 1981

30

1982

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Sandefjord

14-16 Μαϊου 1982

31

1983

ΚΑΝΑΔΑΣ

Montebello

13-15 Μαϊου 1983

32

1984

ΣΟΥΗΔΙΑ

Saltsjobaden

11-13 Μαϊου 1984

33

1985

ΗΠΑ

N.Y., Rye Brook

10-12 Μαϊου 1985

34

1986

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Scotland, Gleneagles

25-27 Απρ. 1986

35

1987

ΙΤΑΛΙΑ

Villa d' Este

24-26 Απρ. 1987

36

1988

ΑΥΣΤΡΙΑ

Telfs-Buchen

3-5 Ιουν. 1988

37

1989

ΙΣΠΑΝΙΑ

La Toja

12-14 Μαϊου 1989

38

1990

ΗΠΑ

New York, Glen Cove

11-13 Μαϊου 1990

39

1991

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Baden-Baden

6-9 Ιουν. 1991

40

1992

ΓΑΛΛΙΑ

Evian-les-Bains

21-24 Μαϊου 1992

41

1993

ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα

Ιουνίου 1993

42

1994

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Helsinki

2-5 Ιουν. 1994

43

1995

ΕΛΒΕΤΙΑ

Zurich

8-11 Ιουν. 1995

44

1996

ΚΑΝΑΔΑΣ

Toronto

30 Μαϊ - 2 Ιουν. 1996

45

1997

ΗΠΑ

Georgia, Atlanta

12-15 Ιουν. 1997

46

1998

ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Scotland, Ayrshire

14-17 Μαϊου 1998

47

1999

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Sintra

3-6 Ιουν. 1999

48

2000

ΒΕΛΓΙΟ

Brussels

1-3 Ιουν. 2000

49

2001

ΣΟΥΗΔΙΑ

Stenungsund

24-27 Μαϊου 2001

50

2002

ΗΠΑ

Virginia, Chantilly

30 Μαϊ - 2 Ιουν. 2002

51

2003

ΓΑΛΛΙΑ

Paris, Versailles

15-18 Μαϊου 2003

52

2004

ΙΤΑΛΙΑ

Stressa

3-6 Ιουν. 2004

53

2005

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Munich, Rottach-Egern

5-8 Μαϊου 2005

54

2006

ΚΑΝΑΔΑΣ

Ottawa

8-11 Ιουν. 2006

55

2007

ΤΟΥΡΚΙΑ

Κωνσταντινούπολη

31 Μαϊ - 3 Ιουν. 2007

56

2008

ΗΠΑ

Virginia, Chantilly

5-8 Ιουν. 2008

 

2. ΕΛΛΗΝΕΣ BILDERBERG 1954-2008

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  Άγγελος

1992

 

 

 

 

 

Οικονομολόγος

ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας

1988

 

 

 

 

 

Βουλευτής ΝΔ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ-Μποδοσάκης

1959

1960

1962

1966

 

 

Βιομήχανος

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Γεώργιος

2005

2006

2007

2008

 

 

Υπουργός ΝΔ

ΑΡΓΥΡΟΣ   Στέργιος

1993

 

 

 

 

 

Πρόεδρος ΟΕΒ - Ευρωβουλευτής ΝΔ

ΑΡΛΙΩΤΗΣ Γιάννης

1959

1960

1962

1967

 

 

Εθνική Κτηματική

ΑΡΣΕΝΗΣ Γεράσιμος

1994

 

 

 

 

 

Υπουργός Αμυνας

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Θωμάς

2008

 

 

 

 

 

Πρόεδρος, V+O Communication

ΒΕΡΕΜΗΣ Θάνος

1993

1999

 

 

 

 

Καθηγητής, ΕΛΙΑΜΕΠ

ΒΟΛΚΟΣ Θεμιστοκλής

1993

 

 

 

 

 

Πρόεδρος, Seatrade Organisation

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Παναγής

1993

 

 

 

 

 

Πρόεδρος ΔΣ ΑΛΦΑ

ΔΑΒΙΔ Γεώργιος

1997

έως

2000

2003

έως

2007

Πρόεδρος, Hellenic Bottling Co

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα

2004

2005

2007

2008

 

 

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Επίτροπος ΕΕ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΡΟΣ Νικηφόρος

2000

 

 

 

 

 

Συνήγορος Πολίτη

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης

1954

1955

1959

1960

1966

 

Πολιτικός

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Κώστας

1998

 

 

 

 

 

Αρχηγός ΝΔ

ΚΑΡΡΑΣ Κώστας

1982

1989

έως

και

1997

 

Πρόεδρος Εταιρείας Πόρτο Καρράς

ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ Θεόδωρος

1995

 

 

 

 

 

Πρόεδρος, ΕΛΙΑΜΕΠ

ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ Γιάννης

1997

1999

 

 

 

 

Υφυπ. Εξωτερικών

ΚΩΣΤΩΠΟΥΛΟΣ Γιάννης

1993

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Τράπεζας Πίστεως

ΛΙΒΑΝΟΣ Γεώργιος

1993

 

 

 

 

 

Εφοπλιστής

ΛΥΡΑΣ Ιωάννης

1993

 

 

 

 

 

Αντιπρόεδρος, Ε.Ε.Εφοπλιστών

ΜΑΝΟΣ Στέφανος

1993

2001

 

 

 

 

Υπ. Οικονομίας - Βουλευτής ΝΔ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κων/νος

1993

 

 

 

 

 

Πρωθυπουργός

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Ντόρα

2003

 

 

 

 

 

Δήμαρχος Αθηνών, ΝΔ

ΝΙΑΡΧΟΣ Σταύρος-Σπύρος

1967

1968

 

 

 

 

Εφοπλιστής

ΠΑΓΚΑΛΟΣ Θεόδωρος

1993

1996

 

 

 

 

Υπουργός Εξωτερικών ΠΣΟΚ

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ Λουκάς

 

 

 

 

 

 

Διοικητής, Τραπ. Ελλάδας

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΥ Μιχάλης

1993

 

 

 

 

 

Υπουργός Εξωτερικών ΝΔ

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης

2008

 

 

 

 

 

Πρόεδρος, εταιρεία Τιτάν

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος

1993

 

 

 

 

 

Αναπλ. Πρόεδρος, εταιρεία Τιτάν

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γεώργιος

1995

1998

2000

2005

 

 

Αναπλ. Υπ. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ Αλέξης

2002

2008

 

 

 

 

Δημοσιογράφος

ΠΕΡΑΤΙΚΟΣ Μιχάλης

1993

 

 

 

 

 

Πρόεδρος, Pegasus Ocean Services

ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ Ιωάννης

1967

1974

 

 

 

 

τ. Αναπλ. Διοικητής Τρ. Ελλάδας

ΠΙΠΙΝΕΛΗΣ Παναγιώτης

1954

1955

1957

1958

1959

1960

Υπουργός Εξωτερικών ΕΡΕ

ΣΑΜΑΡΑΣ Αντώνης

1991

1992

 

 

 

 

Βουλευτής

ΣΤΡΑΤΟΣ Χριστόφορος

1966

 

 

 

 

 

Βιομήχανος

ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ Μίνως

1991

 

 

 

 

 

Πρόεδρος, Ομάδα Διεθν. Σπουδών

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ Λουκάς

2003

2006

 

 

 

 

Καθηγητής

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Γρηγόριος

1993

 

 

 

 

 

Αντιπρ., Eletson Corp

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Ευθύμιος

1991

 

 

 

 

 

Υπουργός Οικονομικών ΝΔ


3. BILDERBERG – ΣΥΝΟΔΟΣ 2008

Chantilly, Βιρτζίνια, ΗΠΑ  (5-8 Ιουνίου 2008)


Α. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ (143)

<TD vAlign=to

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, 19:44

ΑΥΣΤΡΙΑ

Bronner, Oscar

Εκδότης & Διευθυντής, Der Standard

ΑΥΣΤΡΙΑ

Ederer, Brigitte

Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Siemens AG Osterreich

ΑΥΣΤΡΙΑ

Leitner, Wolfgang

Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Andritz AG

ΑΥΣΤΡΙΑ

Scholten, Rudolf

Μέλος Συμβουλίου Εκτελ. Διευθυντών, Oesterreichische Kontrollbank

ΒΕΛΓΙΟ

Davignon, Etienne

Επίτιμος Πρόεδρος Bilderberg - Αντιπρόεδρος, Suez-Tracte

ΒΕΛΓΙΟ

Huyghebaert, Jan

Πρόεδρος Συμβουλίου Διευθυντών, KBC Group

ΒΕΛΓΙΟ

Πρίγκηπας Philippe

 

ΓΑΛΛΙΑ

Baverez, Nicolas

Συνεταίρος, Gibson, Dunn

ΓΑΛΛΙΑ

Castries, Henri de

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), AXA

ΓΑΛΛΙΑ

Collomb, Bertrand

Επίτιμος Πρόεδρος, Lafarge

ΓΑΛΛΙΑ

Jouyet, Jean-Pierre 

Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

ΓΑΛΛΙΑ

Kodmani, Bassma

Διευθυντής, Arab Reform Initiative

ΓΑΛΛΙΑ

Margerie, Christophe de

Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Total

ΓΑΛΛΙΑ

Montbrial, Thierry de

Πρόεδρος, French Institute for International Relations

ΓΑΛΛΙΑ

Ockrent, Christine

Διευθ. Σύμβουλος (CEO), French Television and Radio World Service

ΓΑΛΛΙΑ

Perol, Francois

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων

ΓΑΛΛΙΑ

Valls, Manuel

Βουλευτής

ΓΑΛΛΙΑ

Vedrine, Hubert

Hubert Vedrine Conseil

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ackermann, Josef

Πρόεδρος Δ.Σ. & Εκτελεστικής Επιτροπής, Deutsche Bank

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Fischer, Joschka

Πρώην Υπουργός Εξωτερικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ischinger, Wolfgang

Πρώην Πρεσβευτής του ΗΒ στις ΗΠΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Klaeden, Eckart von

Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Nass, Matthias

Deputy Editor, Die Zeit

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Perthes, Volker

Διευθυντής, Stiftung Wissenschaft und Politik

ΔΑΝΙΑ

Bosse, Stine

Διευθ. Σύμβουλος (CEO), TrygVesta

ΔΑΝΙΑ

Eldrup, Anders

Πρόεδρος, DONG A/S

ΔΑΝΙΑ

Rose, Flemming

Εκδότης, Jyllands Posten

ΔΑΝΙΑ

Schur, Fritz

Fritz Schur Gruppen

ΔΙΕΘ - ΕΕ

Almunia, Joaquin

Επίτροπος, European Commission

ΔΙΕΘ - ΕΕ

Kroes, Neelie

Επίτροπος, European Commission

ΔΙΕΘ - ΕΕ

Mandelson, Peter

Επίτροπος, European Commission

ΔΙΕΘ - ΕΕ

McCreevy, Charlie

Επίτροπος, European Commission

ΔΙΕΘ - ΕΕ

Trichet, Jean-Claude

Πρόεδρος, European Central Bank

ΔΙΕΘ - ΝΑΤΟ

Hoop Scheffer, Jaap de

Γενικός Γραμματέας, NATO

ΔΙΕΘ - Π.Τ.

Zoellick, Robert 

Πρόεδρος, The World Bank Group

ΕΛΒΕΤΙΑ

Forstmoser, Peter

Καθηγητής Αστικού και Εταιρικού Δικαίου, Παν/μιο Ζυρίχης

ΕΛΒΕΤΙΑ

Spillmann, Markus

Αρχισυντάκτης & Πρόεδρος ΔΣ, Neue Zurcher Zeitung

ΕΛΒΕΤΙΑ

Vasella, Daniel

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Novartis AG

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ Γεώργιος

Υπουργός Οικονομίας

ΕΛΛΑΔΑ

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Θωμάς

Πρόεδρος της εταιρείας V + O Communication

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα

Βουλευτής

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης

Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Τσιμέντα Τιτάν Co. S.A.

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ Αλέξης

Δημοσιογράφος, Καθημερινή

ΗΝ. ΒΑΣ.

Bredow, Vendeline von

(Rapporteur) Business Correspondent, The Economist

ΗΝ. ΒΑΣ.

Clarke, Kenneth

Βουλευτής

ΗΝ. ΒΑΣ.

Kerr, John 

Μέλος Βουλής Λόρδων - Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc.

ΗΝ. ΒΑΣ.

McKillop, Tom

Πρόεδρος, The Royal Bank of Scotland Group

ΗΝ. ΒΑΣ.

Osborne, George

Σκιώδης Υπουργός Οικονομικών

ΗΝ. ΒΑΣ.

Taylor, J. Martin

Πρόεδρος, Syngenta International AG

ΗΝ. ΒΑΣ.

Wooldridge, Adrian

(Rapporteur) Foreign Correspondent, The Economist

ΗΠΑ

Ajami, Fouad

Διευθυντής Προγρ. Μεσανατολικών Σπουδών, Παν/μιο Johns Hopkins

ΗΠΑ

Alexander, Keith

Διευθυντής, National Security Agency

ΗΠΑ

Altman, Roger

Πρόεδρος, Evercore Partners Inc.

ΗΠΑ

Bernanke, Ben

Πρόεδρος, Board of Governors, Federal Reserve System

ΗΠΑ

Collins, Timothy

Γεν. Διευθυντής & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Ripplewood Holdings, LLC

ΗΠΑ

Crocker, Chester

James R. Schlesinger Professor of Strategic Studies

ΗΠΑ

Daschle, Thomas

Πρώην Γερουσιαστής και Επικεφαλής της Senate Majority

ΗΠΑ

Donilon, Thomas

Εταίρος, O'Melveny Myers

ΗΠΑ

Farah, Martha

Διευθυντής, Κέντρο Γνωστικών Νευροεπιστημών, Παν/μιο Pennsylvania

ΗΠΑ

Feldstein, Martin

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), National Bureau of Economic Research

ΗΠΑ

Ford, Jr., Harold

Αντιπρόεδρος, Merill Lynch Co., Inc.

ΗΠΑ

Geithner, Timothy

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Federal Reserve Bank of New York

ΗΠΑ

Gigot, Paul 

Αρθρογράφος, The Wall Street Journal

ΗΠΑ

Graham, Donald

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), The Washington Post Company

ΗΠΑ

Holbrooke, Richard

Αντιπρόεδρος, Perseus, LLC

ΗΠΑ

Hubbard, Allan

Πρόεδρος, EA Industries, Inc.

ΗΠΑ

Jacobs, Kenneth

Αναπληρωτής Πρόεδρος, Head of Lazard U.S., Lazard Freres Co. LLC

ΗΠΑ

Johnson, James

Αντπρόεδρος, Perseus, LLC

ΗΠΑ

Jordan, Jr., Vernon

Γεν. Διευθυντής, Lazard Freres Co. LLC

ΗΠΑ

Kissinger, Henry

Πρόεδρος, Kissinger Associates, Inc.

ΗΠΑ

Kleinfeld, Klaus

Πρόεδρος & CΕO, Alcoa

ΗΠΑ

Kravis, Henry

Ιδυτικός εταίρος, Kohlberg Kravis Roberts Co

ΗΠΑ

Kravis, Marie-Josse

Υπότροφος, Ινστιτούτο Hudson, Inc.

ΗΠΑ

Mathews, Jessica 

Πρόεδρος, Carnegie Endowment for International Peace

ΗΠΑ

McDonough, William

Αντιπρόεδρος & Special Advisor to the Chairman, Merrill Lynch Co.

ΗΠΑ

Mundie, Craig 

Διευθυντής Ερευνας και Στρατηγικής, Microsoft  Corporation

ΗΠΑ

Paulson, Jr., Henry

Υπουργός Οικονομικών

ΗΠΑ

Pearl, Frank

Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος (CEO), Perseus, LLC

ΗΠΑ

Perle, Richard

Υπότροφος, American Enterprise Institute for Public Policy Research

ΗΠΑ

Rice, Condoleezza

Υπουργός Εξωτερικών

ΗΠΑ


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός φέρεται να είναι το πρώτο θύμα των πιο σημαντικών - εδώ και χρόνια - εκλογών στην Ευρώπη...