Τα σκουπίδια της διαδικτυακής παραδημοσιογραφίας

Τα σκουπίδια της διαδικτυακής παραδημοσιογραφίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2009, 01:53

Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα εδώ και αρκετό καιρό δέχεται χυδαίες επιθέσεις από παρελκόμενα συγκεκριμένων εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Η απίστευτα υψηλή θέση της, ως μέσου ενημέρωσης στο διαδίκτυο, είναι φανερό ότι ενοχλεί τα αφεντικά επαγγελματιών μισθοφόρων, που επιδίδονται σε καθημερινές διατεταγμένες επιθέσεις.

Είναι λογικό ότι δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε σε κοινωνικά αποβράσματα, τα οποία επί σειρά ετών προσπαθούν συστηματικά να επιβιώσουν εξαπατώντας τους πολίτες.

Είναι φανερό ότι όλος αυτός ο εσμός δεν έχει καμία σχέση με τον υγιή κόσμο του διαδικτύου.

Ως υπηρέτες της παραδημοσιογραφίας, εκμεταλλευόμενοι την κάλυψη που τους εξασφαλίζει η φύση του μέσου, προσπαθούν να πλήξουν ύπουλα την τιμή και την αξιοπρέπεια όσων δεν έχουν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο. Με την υπογραφή και την ταυτότητά τους.

Η πιθανή έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας είναι και αυτή μία από τις κύριες αιτίες που οι επιθέσεις εναντίον μας πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα. Πιστεύουν, ή εν πάση περιπτώσει φιλοδοξούν, μέσα από τις αστείες πρακτικές τους να πλήξουν τη δημοσιογραφική μας αξιοπιστία και τη σχέση εμπιστοσύνης που διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί σας.

Απεχθάνονται άλλη μία εκδοτική επιτυχία τόσο για την εξουσία της ενημέρωσης που νέμονται, όσο και για το κομμάτι της διαφημιστικής «πίτας» που σχεδόν μονοπωλιακά θέλουν να απολαμβάνουν!

Πέρα από την φαιδρή πλευρά του πράγματος, η συγκεκριμένη κατάσταση οδηγεί σε κοινωνικό αδιέξοδο.

Όχι φυσικά λόγω των επιθέσεων που δεχόμαστε εμείς, αλλά κυρίως λόγω της κακοποίησης που υφίστανται καθημερινά ανυποψίαστοι πολίτες εν ονόματι της ελευθεροτυπίας, χωρίς την ελάχιστη δυνατότητα άμυνας.

Ως ομάδα δημοσιογραφική θεωρούμε χρέος μας να αποκαλύψουμε την ταυτότητα αυτών των κύκλων.

Τέλος, για να μη θεωρηθεί ότι οι βρώμικες μέθοδοι που ακολουθούν συστηματικά είναι ακαταμάχητες, προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη. Η λάσπη, οι αθλιότητες και η διατεταγμένη υπηρεσία κατασυκοφάντησης από τους γνωστούς άγνωστους διαδικτυακούς γραβατοφόρους και μη θα αντιμετωπιστούν με την αποκάλυψη της ταυτότητας των εργοδοτών και των ιπποκόμων τους.

Αυτή θεωρούμε ότι είναι η πλέον αξιοπρεπής στάση απέναντι στους πολίτες που μας επέλεξαν και μας εμπιστεύονται καθημερινά για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους.

Τους πολίτες, των οποίων η επιλογή να είμαστε σήμερα στην κορυφή δεν γίνεται σεβαστή και κατανοητή από σκουπίδια της ενημέρωσης. 

(Πρώτη καταχώρηση: 12 Απριλίου, 23:16)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Απριλίου 2009, 01:53


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα