Απελευθέρωσαν Ελβετό όμηρο στις Φιλιππίνες

Απελευθέρωσαν Ελβετό όμηρο στις Φιλιππίνες

Ελεύθερος είναι πλέον, μετά από περισσότερους από τρεις μήνες ομηρίας από τους Μαχητές της Άμπου Σαγιάφ στις Φιλιππίνες, ο Ελβετός εργαζόμενος του Ερυθρού, Αντρέας Νότερ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των Φιλιππίνων, Γκίλμπερτ Τεοντόρο, οι Φιλιππινέζοι στρατιώτες εντόπισαν και απελευθέρωσαν τον Νότερ ζωντανό στο απομακρυσμένο νησί Χόλο, αν και εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είπε ότι ο Νότερ αφέθηκε ελεύθερος από τους αντάρτες, όταν καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς.

Ο Νότερ μεταφέρθηκε στην οικεία του κυβερνήτη της επαρχίας του νησιού Χόλο, όπου του δέχτηκε και τις περιποιήσεις των γιατρών.

Ένας ακόμα άνδρας παραμένει όμηρος της οργάνωσης. Πρόκειται για τον Ιταλό Εουτζένιο Βάνι, που είχε απαχθεί μαζί με τον Νότερ και μία γυναίκα, την Μαίρη Τζιν Λακάμπα, η οποία αφέθηκε ελεύθερη νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η Άμπου Σαγιάφ, οργάνωση που θεωρείται συνδεδεμένη με την Τζαμάα Ισλαμίγια και την Αλ Κάιντα, είναι διαβόητη για μια σειρά απαγωγών οι οποίες κατάληξαν στον αποκεφαλισμό των ομήρων.

Επίσης, έχει κατηγορηθεί για τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των Φιλιππίνων, όταν το 2004 τοποθέτησε εκρηκτικά σε πλοίο, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Απριλίου 2009, 07:23


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
«'Η μήπως κρύβονται σχέδια για Μεγάλη Αλβανία; Προς το παρόν κυριαρχεί κόντρα ανάμεσα στον Έντι Ράμα και τον Ίλιρ Μέτα. Ο αλβανός...