Υπό κρίση το μάθημα των θρησκευτικών στο Βερολίνο

Υπό κρίση το μάθημα των θρησκευτικών στο Βερολίνο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Απριλίου 2009, 15:40

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια κάτοικοι συμμετέχουν σε δημοψήφισμα που διενεργείται σήμερα στο Βερολίνο, με σκοπό να αποφασιστεί αν οι Βερολινέζοι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν τα θρησκευτικά ως μάθημα επιλογής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διοργανωτές του εν λόγω δημοψηφίσματος, έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των δεξιών πολιτικών κομμάτων, της Καθολικής και Προτεσταντικής εκκλησίας, της εβραϊκής κοινότητας, αλλά και ενός μέρους της μουσουλμανικής.

Στόχος τους φαίνεται να είναι η επανεκτίμηση του μαθήματος των θρησκευτικών από τους Βερολινέζους, λόγω του παραγκωνισμού του εδώ και χρόνια.

Αν τελικώς ψηφιστεί το «ναι», τότε αυτόματα θα σημαίνει πως οι μαθητές θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα στο μάθημα των θρησκευτικών και σε ένα μάθημα «ηθικής».

Σε περίπτωση που υπερισχύσει το «όχι», τότε τα πράγματα θα συνεχιστούν ως έχουν, δηλαδή το μάθημα της «ηθικής» που ισχύει από το 2006 θα είναι υποχρεωτικό για όλους και το μάθημα των θρησκευτικών θα αποτελεί πρόσθετη επιλογή. 

Για να κερδίσουν το δημοψήφισμα, οι υποστηρικτές της μεταρρύθμισης πρέπει να κινητοποιήσουν τουλάχιστον το 25% του εκλογικού σώματος. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τάχτηκε από νωρίς στη παράταξη αυτών που υποστηρίζουν ένθερμα το «ναι».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Απριλίου 2009, 15:40


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα