Διεθνής ανησυχία... και για την υγεία του Ομπάμα

Διεθνής ανησυχία... και για την υγεία του Ομπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2009, 08:27

Η απρόβλεπτη εξάπλωση του ιού υποχρεώνει τη μία μετά την άλλη τις χώρες όλου του κόσμου να λαμβάνουν ολοένα και περισσότερα προληπτικά μέτρα.

Σε κατάσταση «έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» κηρύχθηκαν απόψε οι ΗΠΑ. «Λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων της γρίπης των χοίρων σε πολίτες της χώρας θα διεξάγονται έλεγχοι σε ταξιδιώτες που θα παρουσιάζονται στα σύνορα, προερχόμενοι από χώρες που πλήττονται από τον ιό», ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Οι ταξιδιώτες που παρουσιάζουν συμπτώματα, θα τίθενται σε καραντίνα, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας πόσο σημαντικό είναι το καλό πλύσιμο των χεριών.

Στο μεταξύ, εξελίχθηκε ένα θρίλερ σχετικά με τηνυγεία του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε το Μεξικό. Ο Λευκός Οίκος με έκτακτη ανακοίνωση του διαβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι απολύτως υγιής και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.  

Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκονται και οι ρωσικές Αρχές με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράφει σήμερα διάταγμα για τη σύσταση μίας επιτροπής για την πρόληψη εξάπλωσης της γρίπης στο ρωσικό έδαφος, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Αργεντινή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού και ζητεί από όσους φτάνουν στη χώρα από το Μεξικό να δηλώνουν αν έχουν συμπτώματα γρίπης.

Το Χονγκ Κονγκ και η Νότιος Κορέα έχουν αυξήσει τους ελέγχους για τον εντοπισμό τυχόν άρρωστων ταξιδιωτών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2009, 08:27


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...