Συνδιαχειριστής του λογαριασμού και ο Αριστοτέλης Παυλίδης

Συνδιαχειριστής του λογαριασμού και ο Αριστοτέλης Παυλίδης

Εμφανώς εκνευρισμένος εμφανίστηκε εκ νέου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο αδελφός του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη.

Ο κύριος Αναστάσιος Παυλίδης, που κλήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή, σε αντίθεση με την πρώτη φορά αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Στην Προανακριτική εξέφρασε μια σειρά αντιδράσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι πάνω από 40 χρόνια επιχειρηματίας, έχει δουλέψει σκληρά σε χώρες της Αφρικής -όπως το Κογκό και η Νότια Αφρική- και τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται σαν αλήτης.

Πάντως, από την κατάθεση του κυρίου Αναστάσιου Παυλίδη προέκυψε ότι στον περιβόητο λογαριασμό, όπου κατατέθηκαν τα χρήματα, είχε πρόσβαση και ο πρώην υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης.

Ο πρώην υπουργός, μάλιστα, ήταν πληρεξούσιος σε έναν λογαριασμό που άλλοτε φούσκωνε και άλλοτε ξεφούσκωνε ανάλογα με την κίνησή του.

Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής κατέθεσε και ο Κλέαρχος Ρούσης, ο οποίος φέρεται να καταθέτει κατά διαστήματα μικροποσά (τα λεγόμενα "σπαστά ποσά", δηλαδή 10, 15 χιλιάδες ευρώ) στο λογαριασμό του Αναστάσιου Παυλίδη.

Για να δικαιολογήσει τα λεφτά, είπε ότι αυτά προέρχονται από το 2001, όταν μαζί με τον κύριος Αναστάσιο Παυλίδη είχαν αποφασίσει να κάνουν μια επιχείρηση στο Γαλαξίδι, όπου ο Κλέαρχος Ρούσης διέθετε ένα οικόπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Ρούση, ο Αναστάσιος Παυλίδης, τότε, είχε καταβάλει το ποσό των 100.000.000 δραχμών. Όμως, το εγχείρημα για την επιχείρηση ναυάγησε.

Στο σημείο αυτό, ο κος Ρούσης ρωτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αν επέστρεψε τα χρήματα και απάντησε ότι τα επέστρεψε λίγα- λίγα, διότι δεν θυμόταν το ΑΦΜ του. Στην ερώτηση, ότι επέστρεψε τα χρήματα καταθέτοντας ποσά 16 φορές και πώς είναι δυνατόν 16 φορές να μην θυμάται το ΑΦΜ, ο Κλέαρχος Ρούσης δεν απάντησε.

Τι τρέχει με το λογαριασμό Χρυσοχοΐδη

Σε αυτό το λογαριασμό και σε διάστημα μιας τριετίας 2006 -2009 ο επιχειρηματίας Κ.Χρυσοχοίδης φαίνεται να καταθέτει συνολικά 600000 ευρώ. Στον λογαριασμό εμφανίζεται στις 26  Μαρτίου 2009 να υπάρχει το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Στην έκθεσή τους οι εμπειρογνώμονες αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν είναι γνωστή η προέλευση του υπολοίπου δηλαδή των 300.000. ευρώ και 100.000 ευρώ είχαν μεταφερθεί από άλλο λογαριασμό της οικογένεια  Παυλίδη.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν να έρθει να καταθέσει στην επιτροπή και ο επιχειρηματίας Κ.Χρυσοχοίδης .

Και πάλι ο αδελφός Παυλίδη κάνει μια αναδρομική αφήγηση για να δικαιολογήσει το ποσό των 600.000ευρώ που του έχει καταθέσει ο κύριος Χρυσοχοίδης.

Είχε συμφωνήσει –φέρεται να είπε στην επιτροπή ο κύριος Παυλίδης-με τον πατέρα του Χρήστου Χρυσοχοίδη να κάνουν μαζί μια επιχειρηματική δουλειά το 1992 και μάλιστα ο κύριος Παυλίδης-φέρεται να ισχυρίζεται-ότι του έδωσε 680.000.000 δραχμές. Η δουλειά δεν έγινε καθώς  στο μεσοδιάστημα ο πατέρας Χρυσοχοίδη αποδήμησε εις κύριον.

Μετά από χρόνια ο υιός πήγε να εξοφλήσει το χρέος του θανόντος πατέρα.

Βουλευτής: «έχετε χαρτιά ,παραστατικά ,λογαριασμούς γι’αυτή τη συμφωνία;»

Απάντηση Παυλίδη: «Έχουμε ένα χαρτί που υπέγραψε η μάνα του».

Βουλευτής:»Καλά, το 92 δώσατε χωρίς χαρτιά ,χωρίς αποδείξεις  600εκατομμύρια δραχμές και δεν του ζητήσατε τόσα χρόνια μετά  τουλάχιστον τα  2εκατομμύρια  ευρώ;».

Απάντηση : «συμβιβαστήκαμε…».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2009, 14:26


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Σαράντα εννέα μετασεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί μέχρι τις 06.00 από τον ίδιο εστιακό χώρο του χθεσινού σεισμού στη Μαγούλα. Η μετασεισμική...