Κόντρα Αβραμόπουλου με την Κομισιόν για ύποπτα κρούσματα και στην Ελλάδα

Κόντρα Αβραμόπουλου με την Κομισιόν για ύποπτα κρούσματα και στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009, 16:56

Φόβοι εκφράστηκαν την Τρίτη, δια στόματος της αρμόδιας επιτρόπου Υγείας της ΕΕ, κ. Αντρούλας Βασιλείου, ότι ο επικίνδυνος ιός της γρίπης των χοίρων, που έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο 152 ανθρώπους στο Μεξικό, «ταξίδεψε» και στη χώρα μας. 

Σύμφωνα λοιπόν με την κ. Βασιλείου, κρούσματα εντοπίστηκαν και παρακολουθούνται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Ελλάδα. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν επίσημοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της γρίπης.

Πάντως, η πληροφορία αυτή διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο. "Ουδέν κρούσμα έχει παρουσιαστεί στην χώρα μας", τόνισε ο υπουργός και εξήγησε ότι η είδηση, που μεταδόθηκε από το BBC, προφανώς δημιούργησε σύγχυση, επειδή, όπως μας διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος τύπου της Επιτρόπου κ. Α. Βασιλείου, σε ερώτηση δημοσιογράφων για ποιες χώρες ερευνούν και προβαίνουν σε ιχνηλάτηση, ανέφερε και την Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ακόμα ότι στη χώρα μας έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής 4 περιστατικά που προσήλθαν με δική τους πρωτοβουλία, καθώς και 2 από τα μέλη της ομάδας τουριστών που είχαν πάει στο Μεξικό. Τα περιστατικά αυτά έχουν ελεγχθεί και είναι απλή εποχιακή γρίπη, είπε.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι συνεχίζονται ακατάπαυστα οι έρευνες από τα Κέντρα Αναφοράς Νοσοκομείων υπό τη εποπτεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009, 16:56


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...