Την απέλυσαν επειδή απάντησε στον δημοσιογράφο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2009, 05:25

Αντί να δώσουν επίσημες εξηγήσεις, απέλυσαν την υπάλληλο, η οποία κάνοντας την δουλειά της αποκάλυψε τι πραγματικά συμβαίνει σε πολλούς σταθμούς διοδίων.

Στις 19/3 η εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» είχε προβάλλει ρεπορτάζ από τον σταθμό διοδίων Πελασγίας, με τον δημοσιογράφο να αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο, επικαλούμενος την Κοινοτική Οδηγία, αφού τα έργα δεν είχαν ολοκληρωθεί στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.

Η Κοινοτική Οδηγία 1999/62/EC ορίζει πως, προκειμένου να εισπράττονται διόδια, θα πρέπει να υπάρχει διπλή λωρίδα κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, στον οποίο λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων -κάτι που εδώ δεν συμβαίνει.

Η υπάλληλος ενημέρωσε τον δημοσιογράφο πως αυτό είναι παράνομο και πως θα κρατήσει τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου του για την επιβολή του προστίμου. Ο δημοσιογράφος δέχτηκε, και συνέχισε την πορεία του χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο.

Δείτε το συγκεκριμένο βίντεο που είχε προβληθεί στις 19 Μαρτίου, στην τηλεοπτική «ΖΟΥΓΚΛΑ».

Λίγες ημέρες μετά την προβολή του ρεπορτάζ, η εταιρία "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε" απομάκρυνε την εργαζόμενη από τη θέση της, μην ανανεώνοντας την σύμβασή της. Παράλληλα, κωλυσιεργεί να της δώσει τα αναγκαία έγγραφα, προκειμένου αυτή να τα καταθέσει στον ΟΑΕΔ για να λάβει το επίδομα ανεργίας.

Το σκεπτικό της απόλυσης είναι «πως δεν χειρίστηκε σωστά τον δημοσιογράφο». Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, της είπαν ότι διαφορετικά θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους οδηγούς και διαφορετικά στους δημοσιογράφους. Ενώ έγινε γνωστό πως, στη συνέχεια, διανεμήθηκαν σε όλους τους υπαλλήλους των διοδίων «Οδηγός συμπεριφοράς προς ΜΜΕ και δημοσιογράφους».

Μέτοχοι στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» , με αποκλειστικό σκοπό τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου που ξεκινά από τον κόμβο Ραχών και καταλήγει στον κόμβο Κλειδίου, είναι οι εταιρίες :

- HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH με ποσοστό 35.00%

- ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με ποσοστό 20.00%

- J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. με ποσοστό 16.25%

- VINCI CONCESSIONS S.A. με ποσοστό 13.75%

- ΑΕΓΕΚ με ποσοστό 10.00%

- ΑΘΗΝΑ ATE με ποσοστό 5.00%

Αργά το απόγευμα η εταιρία έστειλε επιστολή στη zougla.gr, δίνοντας τη δική της εκδοχή στο θέμα.

(Πρώτη καταχώρηση 30 Απριλίου 2009, 12:23)

Διαβάστε επίσης:

Οι ''τσιφλικάδες'' των Εθνικών Οδών, 20 Μαρτίου 2009, 23:13

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαΐου 2009, 05:25


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...