Η περίπτωση της ελληνικής καταγωγής μαθήτριας του σχολείου

Η περίπτωση της ελληνικής καταγωγής μαθήτριας του σχολείου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2009, 19:08

Μαθήτρια στο συγκεκριμένο σχολείο είναι και η 17χρονη Σοφία Γκουμάκος, ελληνικής καταγωγής, η οποία παρουσίασε τα συμπτώματα της γρίπης και αργότερα βρέθηκε θετική στο νέο στέλεχος του ιού.

Η Σοφία ξεπέρασε το πρόβλημα, αλλά με δηλώσεις της αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο έζησε τη γρίπη. Αρχικά ένιωσε έντονη ναυτία το πρωί της 21ης Απριλίου και δεν πήγε στο σχολείο, ενώ όσο πέρναγαν οι ώρες ένιωθε ολοένα και χειρότερα. Όταν οι γιατροί της χορήγησαν το γνωστό φάρμακο Tamiflu την περασμένη Παρασκευή, ο οργανισμός της δεν το δέχτηκε και το απέβαλε με έμετο.

Την περασμένη Παρασκευή η μητέρα της 17χρονης, Πέγκυ, την πήγε σε νοσοκομείο του Λονγκ Άιλαντ, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον ιό της γρίπης των χοίρων και βρέθηκε αρνητική.

Η ίδια είπε χαρακτηριστικά: "Η Παρασκευή ήταν η χειρότερη μέρα. Δεν μπορούσα να πάρω το φάρμακο (Tamiflu). Αδυνατούσα να γράψω μήνυμα στο κινητό και να δω τηλεόραση. Μπορούσα να κοιτάω προς μία μόνο κατεύθυνση, αλλιώς είχα τάση προς έμετο".

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο και σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί έστειλαν δείγμα από τον ιό που είχε προσβάλλει τη Σοφία στο υπουργείο Υγείας για περεταίρω εργαστηριακούς ελέγχους.

Η 17χρονη από την επόμενη μέρα άρχισε να αισθάνεται καλύτερα, μέχρι την Κυριακή που πλέον είχε μόνο έναν ελαφρύ βήχα.

Ωστόσο, η μητέρα της δέχθηκε ένα τηλεφώνημα την ίδια μέρα από τους υπεύθυνους του υπουργείου, οι οποίοι την ενημέρωσαν πως η κόρη της βγήκε τελικά θετική στον ιό της γρίπης των χοίρων.

Παρόλα αυτά η Σοφία είχε αρχίσει ήδη να αναρρώνει και δεν αντιμετωπίζει πια άλλα προβλήματα από τη γρίπη.

Η μητέρα της, Πέγκυ, δήλωσε απορημένη που ενώ η κόρη της ξεπέρασε τη γρίπη σχετικά ανώδυνα, τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό.

Το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται στην περιοχή Φλάσινγκ του Κουίνς, κοντά στη μεγαλύτερη ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης «Άγιος Νικόλαος».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2009, 19:08


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...