Ταξίδι "γαλάζιου" υπουργού με τον Χριστοφοράκο

Ταξίδι "γαλάζιου" υπουργού με τον Χριστοφοράκο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008, 20:05

"Γαλάζιος" υπουργός πέταξε με ιδιωτικό τζετ και φιλοξενήθηκε, από τις 16 Ιουνίου 2005 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005, σε Μόναχο, Φρανκφούρτη, Γουέστιν Λειψίας και Σάλτσμπουργκ, σε ταξίδι που οργάνωσε και πλήρωσε με την εταιρική του κάρτα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Αυτό προκύπτει από την  κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου, ιδιαιτέρας γραμματέως του Χριστοφοράκου στον εισαγγελέα Αθανασίου στις 2 Ιουνίου, που όπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία», απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε επί λέξει: "Στο ταξίδι συμμετείχαν ο κ. Χριστοφοράκος, συνοδεύοντας τα παιδιά του, οι κ. κ. Αλέξανδρος Λέτσας, Αθανάσιος Λασκαρίδης και κάποιος υπουργός. Η συμμετοχή του υπουργού προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία. Όσον αφορά το θέμα των εξόδων, μπορεί να ελεγχθεί από τις αναλύσεις των χρεώσεων της εταιρικής πιστωτικής κάρτας του κ. Χριστοφοράκου, που φυλάσσονται στο αρχείο φροντίδας του κ. Μικέ".

Σε δήλωσή του, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Λασκαρίδης, διευκρινίζει: «Το αεροπλάνο της Aegean το εναύλωσα ο ίδιος και ταξίδεψα ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς μου. Από εμένα έγινε η ενοικίαση και ουδεμία σχέση έχει η Siemens. Στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανείς εν ενεργεία - τότε - ούτε νυν υπουργός. Δεν επέβαινε κανένα πολιτικό πρόσωπο από οποιαδήποτε παράταξη του ελληνικού Κοινοβουλίου»

"Δεν προτίθεμαι να απαντώ κάθε φορά σε διάφορες φήμες. Όποιος έχει οποιοδήποτε στοιχείο, μπορεί να το καταθέσει δημόσια ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώπιον του ελληνικού λαού. Δε μου προκύπτει εμένα και δεν προκύπτει στην κυβέρνηση να είναι υπαρκτό ένα τέτοιο θέμα, δηλαδή κάποιος υπουργός να ταξίδεψε με έξοδα κάποιας εταιρείας, της συγκεκριμένης εταιρείας που αναφέρεται", απάντησε o Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα της «Ε».

Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα, είχε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξαιτίας δημοσιεύματος κυριακάτικης εφημερίδας, που φωτογράφιζε μικρό κόμμα που δεν υπάρχει πια, να έχει πάρει 870.000 μάρκα από τα «μαύρα» ταμεία. Στην τηλεφωνική επικοινωνία διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει στοιχείο που να συνδέει αυτά τα χρήματα με το Κ.Ε.Π.

Ο κύκλος των εξυπηρετήσεων ανάμεσα σε φίλους στη διακίνηση «πακτωλού» χρημάτων από τα «μαύρα» ταμεία της SIEMENS συνεχίστηκε και σήμερα με τις εξηγήσεις που έδωσαν οι χρηματιστές Νίκος Δεβλέτογλου και Αθανάσιος Ράμμος. Οι δύο ύποπτοι υποστήριξαν, ο πρώτος ότι έκανε εξυπηρέτηση σε έναν χρηματιστή φίλο του ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή και ο δεύτερος ότι εξυπηρέτησε τον επίσης φίλο του χρηματιστή Σάββα Γιαννακάκη, αρνούμενος και αυτός ότι γνώριζε  οτιδήποτε για τα μαύρα ταμεία.

Στον εισαγγελέα κατέθεσαν και οι επιχειρηματίες Αλέξανδρος Λέτσας και Γιώργος Καλδής, οι οποίοι είναι εκπρόσωποι των offshore εταιρειών Fairways και Placid Blue, οι οποίοι κατέθεσαν συμπληρωματικά υπομνήματα. Υποστήριξαν ότι όλα τα χρήματα που διακινήθηκαν μέσω του Σάββα Γιαννακάκη έφτασαν στα χέρια του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος καλείται για πολλοστή φορά αύριο στον εισαγγελέα.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας Θαλής, η οποία διεκδικούσε μαζί με την SAIC την προμήθεια του C4I από την Ελλάδα. Εξήγησε τις διαδικασίες που ακολούθησαν κατά το διαγωνισμό και ερωτηθείς για την αμοιβή του Γιώργου Τρεπεκλή τη χαρακτήρισε συνηθισμένη ή και μικρότερη από την συνηθισμένη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008, 20:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα