Σήματα ΒΑΝ είδε ο καθηγητής Π. Βαρώτσος

Σήματα ΒΑΝ είδε ο καθηγητής Π. Βαρώτσος

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009, 05:33

Προειδοποιητικό σήμα, το οποίο κατεγράφη από το σταθμό ΒΑΝ της Κερατέας, εξετάζει ο Παναγιώτης Βαρώτσος. Ο καθηγητής, παρά το γεγονός ότι αποφεύγει πεισματικά την δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια, δεν κατόρθωσε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της τα σήματά του, τα οποία δημοσιεύτηκαν από τις 18 Απριλίου στη γνωστή ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ.  Η περιοχή την οποία εξετάζει ως ύποπτη, εντοπίζεται μεταξύ των δύο πλευρών του άξονα, από την Αιγιαλεία μέχρι την Εύβοια.

Το πρόγραμμα ΒΑΝ βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο και το γεγονός αυτό πρέπει να λαμβάνεται  υπ’ όψιν από τους πολίτες, όταν ενημερώνονται για τα σήματα του καθηγητή Βαρώτσου, προκειμένου να αποφεύγονται αδικαιολόγητα κρούσματα πανικού. 


Σημειώνεται ότι, μετά από παρέλευση ενός έως και δύο μηνών, κατά το παρελθόν έχουν επαληθευθεί αρκετά  σήματα καταγεγραμμένα από τη συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα.


Απόσπασμα από τη δημοσίευση του Π. Βαρώτσου στην ιστοσελίδα του Κορνέλ. Στο τέλος του αγγλικού κειμένου αναφέρονται οι συντεταγμένες που καθορίζουν την επίμαχη περιοχή:


The same holds for a non-dichotomous signal recorded on March 28, 2009 at Keratea station located close to Athens (Fig.8).To approach the occurrence time of the impending event,the procedure developed in Ref.32 has been employed for the seismicity within the area N 38.8-37.7, E 24.1-22.6.


 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009, 05:33


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα