Διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009, 23:45

«Φωτιά» στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων βάζει περιστατικό, που καταγγέλλεται ότι σημειώθηκε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και εξεταστικό κέντρο της Καλαμάτας.

Καθηγητές φέρονται να «συνελήφθησαν» επ' αυτοφώρω να υποκλέπτουν τα θέματα των μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την ώρα που αυτά μεταδίδονταν μέσω του τεχνικού συστήματος VBI από το υπουργείο στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Όπως καταγγέλλουν γονείς και μαθητές, καθηγητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Φώτιος Μπουγάς» είχαν τοποθετήσει στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου το μηχάνημα, μέσω του οποίου γίνεται η λήψη των θεμάτων από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων της χώρας.

Μετά το περιστατικό, οι υποψήφιοι μεταφέρθηκαν σε άλλο εξεταστικό κέντρο και πιο συγκεκριμένα στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

Η zougla.gr απευθύνθηκε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας. Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης, αρνήθηκε ότι η υπηρεσία του έχει επιληφθεί του θέματος.

Ωστόσο, μιλώντας στη zougla.gr, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καλαμάτας, Γιώργος Σταματόπουλος, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του συμβάντος, το οποίο ερευνάται, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οφείλει να διασφαλίσει την ηρεμία των υποψηφίων, που περνούν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών».

Τέλος, ως οφείλαμε, επικοινωνήσαμε και με τον ιδιοκτήτη του εκπαιδευτηρίου, κύριο Φώτη Μπουγά, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξε πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων και γι αυτό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των μαθητών σε άλλο εξεταστικό κέντρο.

(Πρώτη καταχώρηση: 26 Μαΐου 2009, 22:45)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009, 23:45


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...