Ταξί ... με SMS από το 2009

Ταξί ... με SMS από το 2009

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2008, 19:30

Με SMS θα μπορούμε να καλούμε ταξί, από το τέλος του 2009. Ο υπουργός Μεταφορών παρουσίασε σήμερα στο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αγοραίων και ΤΑΞΙ, μέτρα για την αναβάθμιση του κλάδου.

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηγάκη, τα ταξί θα πρέπει να είναι πλέον εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία. Οι πελάτες θα μπορούν να καλούν ταξί με ένα απλό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο και να πληρώνουν μέσω της πιστωτικής τους κάρτας. 

Τα ταξί θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν σύστημα πλοήγησης, να διαθέτουν κλιματισμό και να τον χρησιμοποιούν εφόσον το ζητήσει ο επιβάτης.

Παράλληλα, προωθούνται μέτρα για την προστασία των επιβατών και των οδηγών. Θα δημιουργηθεί ειδικός τετραψήφιος αριθμός, όπου θα καταγράφονται τα παράπονα των επιβατών και έπειτα θα αποστέλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Μειώνεται στους 3,5 μήνες και ο χρόνος απόφασης των πειθαρχικών συμβουλίων για τους ταξιτζήδες, ενώ παραμένει το μέτρο της αναγραφής του τιμολογίου στα ελληνικά και τα αγγλικά και των στοιχείων του οδηγού, σε εμφανές μέρος μέσα στο όχημα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουλίου 2008, 19:30


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα