Ο αρχιμανδρίτης ζητά και τα ρέστα στέλνοντας εξώδικο

Ο αρχιμανδρίτης ζητά και τα ρέστα στέλνοντας εξώδικο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009, 19:32

Ο λαός είναι εξαιρετικά σαφής, όταν χρησιμοποιεί τη φράση «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Στην περίπτωση του προέδρου της «Ελεήμονος Εταιρείας», αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα, απόλυτου άρχοντος του Γηροκομείου Αθηνών, η λαϊκή αυτή ρήση αντανακλά όλο της το σαρκαστικό μεγαλείο.

Μετά την εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες των υπευθύνων του Γηροκομείου, με την τεράστια ακίνητη περιουσία και την εμπλοκή στη λειτουργία του γνωστού παραδικαστικού κυκλώματος, της παρέας Γιοσάκη, αλλά και του ιδίου, γνωστών δικηγόρων, πολιτικών, γνωστών προσωπικοτήτων της Αθήνας κλπ, ο αρχιμανδρίτης απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρία 37 σελίδων προς τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Εξοργισμένος ο αρχιμανδρίτης με τις αποκαλύψεις και με την αλαζονεία και κομπορρημοσύνη που μόνο σε ιερωμένο δεν ταιριάζουν, απειλεί θεούς και δαίμονες, προϊδεάζει για την υποβολή αγωγής, ζητά τα μύρια όσα, απαιτεί λογοκρισία και σε οργίλο ύφος προειδοποιεί.

Κράτος εν κράτη ο αρχιμανδρίτης ή τουλάχιστον προφανώς έτσι νομίζει. Δεν απαντά επί της ουσίας, φλυαρεί, αναφέρεται σε ανούσιες λεπτομέρειες, περιορίζεται σε ορισμένα αυτονόητα, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Με τη γνωστή μέθοδο «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» και με την καθιερωμένη λαβυρινθώδη ρητορική των ιερωμένων, ιδιαίτερα όταν στριμώχνονται, ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμας επιχειρεί να εκφοβίσει. Ο λόγος είναι απλός. Δεν επιθυμεί να συνεχιστεί το ρεπορτάζ. Ανησυχεί για τις επερχόμενες αποκαλύψεις. Φοβάται τα στόματα που ανοίγουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και τους καλεσμένους των εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, τους θεωρεί εμμέσως συνυπεύθυνους και ζητά να ερευνηθούν, άκουσον άκουσον, οι προθέσεις τους.

Ο αρχιμανδρίτης ατύχησε. Το ρεπορτάζ θα παρουσιαστεί, οι αποκαλύψεις θα δουν το φως της δημοσιότητας και οι Αρχές, αν το κρίνουν αναγκαίο, θα παρέμβουν για τη δικαστική διερεύνηση του άνδρου του. Ως γνωστόν, γελά καλύτερα, όποιος γελά τελευταίος. Και το τελευταίο μειδίαμα ανήκει κατά τεκμήριο στο δημοσιογράφο.

Αγωγή Γιοσάκη κατά της zougla.gr

Ο Ιάκωβος Γιοσάκης, βασικός συντελεστής στο παραδικαστικό κύκλωμα, κατέθεσε αγωγή κατά της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr, επειδή θεώρησε πως εθίγη βάναυσα από την αρθρογραφία της περασμένης Πέμπτης, 11 Ιουνίου 2009, με τις αποκαλύψεις για τα τεκταινόμενα στο Γηροκομείο Αθηνών. Στο ρεπορτάζ συμπεριλήφθηκε και ειδική αναφορά στις διαχρονικές σχέσεις μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ. του γηροκομείου, αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα και του Ιάκωβου Γιοσάκη. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Ο κ. Γιοσάκης, που αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών για τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, θεώρησε επιβεβλημένο να καταθέσει αγωγή, προφανώς για να ζητήσει χρηματική αποζημίωση. Άλλωστε, τα δικαστήρια τα γνωρίζει καλά και από πρώτο χέρι. Το κείμενο της αγωγής του μας αιφνιδίασε. Αποτελείται από 33 σελίδες, όση και η ηλικία του Ιησού, είναι γραμμένη σε υπολογιστή με ειδικά εφέ, τυπωμένες φωτογραφίες, περιποιημένα περιθώρια στις σελίδες, έγχρωμο φόντο σε συγκεκριμένες σελίδες, διαφορετικές γραμματοσειρές κλπ. Μία φροντισμένη ιδιωτική έκδοση δηλαδή που χρειάστηκε χρόνο για να στηθεί.

Είναι προφανές πως ο κ. Γιοσάκης διαθέτει πολύ χρόνο, για να κυνηγήσει τα φαντάσματα που τον κατατρέχουν, που δεν είναι φυσικά ούτε η δημοσιογραφία, ούτε οι δημοσιογράφοι, αλλά τα ανομήματα που του προσάπτει η ίδια η Δικαιοσύνη και οι κατήγοροί του.   

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009, 19:32


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα