Νέος κύκλος αίματος στη Σομαλία

Νέος κύκλος αίματος στη Σομαλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009, 12:55

Νεκροί έπεσαν σήμερα ο Σομαλός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλα δέκα άτομα σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, βόρεια της πρωτεύουσας Mogadishu.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στον κήπο του ξενοδοχείου Medina, κατά την έξοδο αντιπροσωπείας του υπουργείου από το ξενοδοχείο.

Εν τω μεταξύ, νέες μάχες ξεκίνησαν χθες κοντά στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Mogadishu, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βλήματος όλμου, την ώρα που έβγαιναν από τέμενος, μετά την απογευματινή προσευχή.

Ανάμεσα στα θύματα των συγκρούσεων που σημειώθηκαν νωρίτερα ήταν ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, καθώς και πέντε παιδιά, που είχαν καταφύγει κάτω από ένα μπαλκόνι για να γλιτώσουν από τις οβίδες.

Ο χθεσινός απολογισμός είναι ένας από τους χειρότερους των τελευταίων εβδομάδων, στις μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις που δηλώνουν πίστη στην ομοσπονδιακή μεταβατική κυβέρνηση και ισλαμιστές αντάρτες.

Συνολικά, μέσα σε ένα μήνα, έχουν σκοτωθεί πάνω από 250 άνθρωποι στη Σομαλία. Όλα ξεκίνησαν στις 7 Μαΐου, όταν ισλαμιστές εξαπέλυσαν μαζική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του νέου Σομαλού προέδρου. Έκτοτε, 122.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, αυξάνοντας το σύνολο των εσωτερικών προσφύγων σε 1,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

(Πρώτη καταχώρηση: 18 Ιουνίου 2009, 08:26)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009, 12:55


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα