Δηλητηριώδες «τσίμπημα» των Scorpions στη Νομαρχία Λέσβου

Αυτό το «τσίμπημα» των «Σκορπιών» δε θα το ξεχάσουν ποτέ στη Μυτιλήνη. Πλήρωσαν 500.000 ευρώ και έφεραν λιμουζίνες από την Αθήνα για την συναυλία των γερόλυκων της rock.

Είναι το θέμα συζήτησης σε ολόκληρο το νησί. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι την ώρα που όλοι «σφίγγουν το ζωνάρι» η Nομαρχία Λέσβου έδωσε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για μια από τις πολλές συναυλίες των Scorpions στην Ελλάδα.

Επισημαίνουμε ότι πρόκειται για μια από τις πολλές συναυλίες, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται οι υπεύθυνοι της νομαρχίας την πάτησαν.

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού, η νομαρχία αποφάσισε να εγκρίνει τη δαπάνη του ποσού προκειμένου να δοθεί μια και μοναδική συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος.

‘Έτσι αποφασίστηκε να οργανωθεί ένα υπερθέαμα που θα παρακολουθούσε κόσμος από όλη την  Ελλάδα. Το πρόγραμμα των «Σκορπιών» όμως ήταν τελείως διαφορετικό και περιελάμβανε συναυλίες στην Αθήνα, την Λάρισα και τη Μυτιλήνη.

Και δεν ήταν μόνο το κόστος. Για την πραγματοποίηση της συναυλίας, που θα προέβαλε το νησί σε ολόκληρο τον κόσμο, έγινε «μάχη» για να διατεθεί ο χώρος του κάστρου. Στην αρχή το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν έδινε την απαιτούμενη άδεια, αλλά τελικά οι αντιστάσεις κάμφθηκαν και το κάστρο παραχωρήθηκε.

Το συγκρότημα είχε ζητήσει ελικόπτερο, το οποίο θα προσγειωνόταν στην σκηνή, αλλά τελικά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό για λόγους… οικονομίας! Δεν έμειναν όμως χωρίς μεταφορικό μέσο. Από την Αθήνα έφτασαν 5 πολυτελείς Μercedes και πολλά van για τις μετακινήσεις της αποστολής.

Κανένα πρόβλημα δε θα είχε προκληθεί, εάν τα χρήματα αυτά επιστρέφονταν μέσω της πώλησης των εισιτηρίων, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν περισσότεροι από 5.000 εκείνοι που παρακολούθησαν τη συναυλία με κόστος εισιτηρίου τα 45 ευρώ.

Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 250.000 ευρώ. Όταν έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται για την μοναδική συναυλία του συγκροτήματος, ήταν αργά. Η εκδήλωση διαφημίστηκε και στην Τουρκία, για να προσελκύσει κοινό, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Το πάθημα των υπευθύνων σίγουρα έγινε μάθημα, αλλά το δηλητήριο των «Σκορπιών» θα μείνει αξέχαστο κυρίως στους ταμίες της νομαρχίας, που θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να αναπληρώσουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

* Οι φωτογραφίες προέρχονται από το blog της Μυτιλήνης "Τσουκνίδα"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουλίου 2009, 20:25


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...