Τρομοκρατικό χτύπημα η βόμβα στο σπίτι του Π. Χηνοφώτη;

Τρομοκρατικό χτύπημα η βόμβα στο σπίτι του Π. Χηνοφώτη;

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009, 14:36

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει και την προανάκριση για την υπόθεση, "βλέπει" πίσω από την επίθεση την τρομοκρατική οργάνωση "Ένοπλη Επαναστατική Δράση".

Αυτό διότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί είχε διπλό σύστημα πυροδότησης κάτι το οποίο είχε χρησιμοποιήσει  στο παρελθόν ξανά η συγκεκριμένη οργάνωση.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στις 04:00 τα ξημερώματα είχε τοποθετηθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν εκεί πιθανότατα από διπλανή πολυκατοικία και δεν έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό, ο οποίος βρισκόταν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας.

Η πολυκατοικία βρίσκεται επί της οδού Αφροδίτης 17 στο Παλαιό Φάληρο. Της έκρηξης προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ και στην Άμεση Δράση.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χύτρα μέσα σε σακίδιο, το οποίο ήταν κρεμασμένο στην αποθήκη του ακάλυπτου χώρου της πολυκατοικίας. Οι μπαταρίες του μηχανισμού ήταν τοποθετημένες μέσα σε πλαστικό τάπερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, και από την οποία προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

(Πρώτη καταχώρηση: 11 Ιουλίου 2009, 04:32)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009, 14:36


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα