Φωτογραφίες - ντοκουμέντα από τον καταυλισμό των Αφγανών στην Πάτρα

Φωτογραφίες - ντοκουμέντα από τον καταυλισμό των Αφγανών στην Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009, 15:32

Έφοδο σε καταυλισμό Αφγανών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στη Πάτρα πραγματοποίησε η αστυνομία το πρωί.

Λίγο μετά την εκκένωση του καταυλισμού, ξέσπασε πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο στις 10:30.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, σημειώθηκαν εμπρησμοί αυτοκίνητων στην πόλη, γεγονός που εκτιμάται ως κίνηση αντιπερισπασμού απο ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συνολικά 150 Αφγανοί είχαν διασκορπιστεί σε σημεία- παρακείμενα του καταυλισμού, ενώ σε επιφυλακή παρέμεναν αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών - όπως τα αποκαλεί - σε Ρίο, Έβρο, Ριτσώνα, Καβάλα και Ασπρόπυργο, προαναγγέλλει με συνέντευξη του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση

Για βάρβαρη επίθεση εναντίον ανήλικων μεταναστών κάνει λόγο το ΚΚΕ, αναφορικά με τα επεισόδια στον καταυλισμό των Αφγανών μεταναστών στην Πάτρα. Καταγγέλλει, μάλιστα την κυβέρνηση, το νομάρχη της Αχαΐας και το δήμαρχο της Πάτρας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «αν ήθελαν, μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα προς όφελος των μεταναστών, δίνοντας ταξιδιωτικά έγγραφα, ειδικά στους ανήλικους, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ελεύθερα προς τις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν, εξασφαλίζοντας παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα παραμένουν στην Ελλάδα».

(Πρώτη καταχώρηση: 12 Ιουλίου 2009, 11:14)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009, 15:32


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα