Ψάρι «θηρίο» στα νερά του Έβρου

Ψάρι «θηρίο» στα νερά του Έβρου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009, 14:33

Γουλιανό «τέρας» βάρους 80 κιλών και μήκους μεγαλύτερο των δύο μέτρων ψάρεψε στον Έβρο ο επιδέξιος ερασιτέχνης ψαράς Γιάννης Χαντζής, από το Πύθιο Έβρου.

Η ηλικία του ψαριού υπολογίζεται στα 50 έτη και όπως εξήγησε ο κ. Χαντζής ο Έβρος έχει αρκετό νερό και ποικιλία ειδών, αλλά πρώτη φορά στα 15 χρόνια που ψαρεύει κατάφερε να πιάσει ένα τόσο μεγάλο ψάρι αυτού του είδους.

Οι ψαράδες μπορούν ακόμα να πιάσουν τέτοιου μεγέθους ψάρια, τα οποία όμως σε λίγα χρόνια είναι βέβαιο ότι θα πάψουν να υπάρχουν. Ο Έβρος φιλοξενεί στα νερά του γουλιανούς, σαζάνια, σαζανοκέφαλους κ.ά. Τα περισσότερα είδη ψαρεύονται ακόμα με τον παραδοσιακό τρόπο, τα νταβούλια, που είναι υφασμάτινοι κιούρτοι, αλιευτικά καλάθια δηλαδή στα οποία το ψάρι μπορεί να μπει μέσα για να φάει το δόλωμα αλλά μετά δεν μπορεί να βγει. Το ψάρεμα με αγκίστρι και με δίχτυα είναι μάλλον αναποτελεσματικό. Ο κ. Χαντζής εξήγησε ότι από τον γουλιανό θα κρατήσει μόνο 4-5 κιλά για να έχει μεζέ για το τσίπουρο και όλο το υπόλοιπο θα το δώσει προκειμένου να βγάλει και τα έξοδα της βενζίνης.

Πηγή: xronos.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009, 14:33


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...