Μετέφεραν λαθρομετανάστες στοιβαγμένους σε καρότσα αγροτικού

Μετέφεραν λαθρομετανάστες στοιβαγμένους σε καρότσα αγροτικού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008, 06:05

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθές το πρωί στη Λάρισα.

Σε ένα αγροτικό όχημα που ήταν σταθμευμένο πίσω από το δικαστικό  μέγαρο της Λάρισας, συμβατικό υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας, όπως υποστήριξε ο οδηγός του, ήταν στοιβαγμένοι και δεμένοι με χειροπέδες 7 Αλβανοί λαθρομετανάστες.

Η καρότσα του αγροτικού ήταν διαμορφωμένη με σιδεριές, σαν κλουβί. Το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις της αστυνομίας για τη μεταφορά δενδρυλλίων χασίς.

Όπως αναφέρει το Indymedia, τους κράταγαν εκεί μέσα κάτω από τον ήλιο μέχρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, επειδή δεν είχαν χαρτιά. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες, κατέγραψαν το περιστατικό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φυγαδεύσουν τους λαθρομετανάστες και να τους μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελασσόνας.

Με εντολή του Αρχηγού της Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών στην Ελασσόνα, ο οποίος διέταξε τη μεταφορά των λαθρομεταναστών με το αγροτικό, θα μετατεθεί και θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Την ίδια ώρα, διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις και σε άλλους αστυνομικούς.   

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008, 06:05


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα