Το καθεστώς της παρανομίας στην Δ.Ε.Θ.

Το καθεστώς της παρανομίας στην Δ.Ε.Θ.

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008, 12:14

Tα θύματα των πολιτικών συμφερόντων πίσω από τη μεγαλύτερη έκθεση της Ελλάδας. Το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη των επιχειρηματιών. Ποιοι παίζουν με την ασφάλεια των επισκεπτών.

 Η αποκάλυψη της zougla.gr για την αυθαιρεσία των περιπτέρων της Δ.Ε.Θ. επιβεβαιώθηκε πλήρως, κυρίως από τη μαρτυρία του διευθυντή της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, Γιώργου Παπαϊωάννου, που παραδέχθηκε ότι υπό το καθεστώς της παρανομίας λειτουργούν τα περίπτερα της έκθεσης από το 1950. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι κρύβεται πίσω από αυτή την παρανομία που αποτελεί πλέον καθεστώς.

 Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ της Helexpo και υπηρεσιών, κυρίως του δήμου, αφήνει πίσω του θύματα. Είναι τόσο οι χιλιάδες επισκέπτες που κινδυνεύουν από την αυθαιρεσία, όσο και κάποιοι από τους επιχειρηματίες, που κάθε χρόνο περιμένουν αυτές τις ημέρες για να δουλέψουν.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Π. Σιδέρης ΑΒΕΕ που σας παρουσιάσαμε στο προηγούμενο πρωτοσέλιδό μας. Πρόκειται για μια εταιρία που μισθώνει χώρο από τη Helexpo για την πώληση γευμάτων, γλυκών και σνακ. Η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιείται στη Δ.Ε.Θ. εδώ και 20 χρόνια και μισθώνει το χώρο με το υπάρχον παράνομο καθεστώς, δηλαδή χωρίς οικοδομική άδεια. Ξαφνικά, μετά από 73 χρόνια, οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης και της αστυνομίας «ευαισθητοποιούνται» και αρχίζουν τους ελέγχους. Αρχίζουν να κάνουν, κατά το κοινώς λεγόμενο «ντου» και να κλείνουν την επιχείρηση κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. συνεχώς. Αυτή η ξαφνική ευαισθησία έχει ως αποτέλεσμα η επιχείρηση να οφείλει χρήματα για το μίσθωμα στη Helexpo, για την  οποία ο χώρος λειτουργεί νομίμως και από την άλλη πλευρά να μην μπορεί να δουλέψει, καθώς για τις υπηρεσίες του δήμου λειτουργεί παρανόμως.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης, ύστερα από την αποκάλυψη της zougla.gr επιβεβαίωσε την αυθαιρεσία των περιπτέρων της ΔΕΘ, ενώ δε δίστασε να τη χαρακτηρίσει ρουσφετολογικό μηχανισμό.

Η ξαφνική «ευαισθησία»

 Είναι προφανές ότι πίσω από τη ξαφνική ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών κρύβεται κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό, τα συμφέροντα που έχουν απαξιώσει την έκθεση. Η κόντρα για το πού και το πώς πρέπει να γίνεται η έκθεση είναι γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά δεν είναι γνωστό ότι η κάθε πλευρά έχει ρίξει στη μάχη τα δικά της όπλα. Φαίνεται ότι μία από τις πλευρές που θέλει να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα έχει βρει τη μέθοδο της απαξίωσης, για να επιτύχει τους σκοπούς της. Ήδη, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί , ο ιστορικός θεσμός αργοσβήνει. Στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες γίνεται συζήτηση για το ότι για πρώτη φορά το αμερικανικό επιμελητήριο δεν λαμβάνει μέρος από την έναρξη του θεσμού.  


Διαβάστε επίσης:
Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει την αυθαιρεσία στην Δ.Ε.Θ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008, 12:14


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα