Το DNA έδειξε ότι το παιδί είναι δικό της

Το DNA έδειξε ότι το παιδί είναι δικό της

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008, 18:00

Η 8χρονη που βρέθηκε στην Κω δεν είναι η αγνοούμενη Ντενίζ, το κοριτσάκι από την Σικελία, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και 4 χρόνια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, στην οποία υποβλήθηκαν το 8χρονο κορίτσι και η Αλβανή που το συνόδευε, έδειξε ότι το παιδί είναι πράγματι δικό της. Η γυναίκα επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι είναι η μητέρα του και δικαιολόγησε το γεγονός ότι το παιδί μιλούσε ιταλικά, λέγοντας ότι είχε αγοράσει στα παιδιά της ένα βιβλίο εκμάθησης της ιταλικής γλώσσας, ώστε να μπορούν να συνεννοούνται με τους πελάτες. 

Βίντεο στο διαδίκτυο μέσω του οποίου αναζητείται η Ντενίζ

Όλα άρχισαν στις 28 Αυγούστου, όταν μια γυναίκα αλβανικής καταγωγής, συνοδευόμενη από δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι πλησίασε μια Ιταλίδα τουρίστρια που έκανε διακοπές στο νησί στις 28 Αυγούστου, με σκοπό να της πουλήσει κοσμήματα.

Όταν η 30χρονη Ιταλίδα επέστρεψε στην πατρίδα της, παρατήρησε μια αφίσα στην οποία υπήρχε ένα κορίτσι ηλικίας μεταξύ 6 και 9 ετών, που είχε εξαφανιστεί και το αναζητούσαν. Το κοριτσάκι της αφίσας, η Ντενίζ Πιπιτόνε, το οποίο αγνοείται από το 2004, σήμερα είναι οκτώ χρόνων και έχει ένα σημάδι κάτω από το αριστερό μάτι. Τότε συνειδητοποίησε πως το αγνοούμενο παιδί της αφίσας έμοιαζε καταπληκτικά με αυτό που συνόδευε την Αλβανίδα στην Κω.

Ειδοποίησε αμέσως την ιταλική Αστυνομία, η οποία ανέφερε το περιστατικό στις ελληνικές Αρχές. Αμέσως, προέβησαν στη σύλληψη της αλλοδαπής, η οποία μεταξύ άλλων δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ωστόσο, θα αφεθεί ελεύθερη, καθώς είχε κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο και περίμενε την εκδίκαση της υπόθεσης της. 

Η μητέρα της αγνοούμενης Ντενίζ Πιπιτόνε, κ. Μάτζιο, ευχόταν αυτό να είναι το παιδί της, όμως, όπως είπε, γιατί υπήρξαν εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις που την ειδοποίησαν ότι βρέθηκε το παιδί της σε κάποιο μέρος του κόσμου, χωρίς βέβαια αυτό να είναι αλήθεια. Ωστόσο, η φωτογραφία του παιδιού, που της έστειλαν από την Ελλάδα, είχε αρκετές ομοιότητες με την Ντενίζ και γι' αυτό συμφώνησε να γίνουν οι εξετάσεις του βιολογικού υλικού.

Πρώτη δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2008, 12.10

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008, 18:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα