Να πούμε μπράβο στην ΑΕΚ για την εκτός έδρας νίκη της με 1-0 στη Λεωφόρο; Όχι δα. Δεν αξίζει, δηλαδή, το μπράβο η ΑΕΚ που κατάφερε, επιτέλους, να πάρει ένα ντέρμπι; Όχι, δεν το αξίζoυν και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση που κέρδιζε αυτός το ματσάκι με την ψυχή στα δόντια.

Το ότι η ΑΕΚ εξασφαλίζει το εισιτήριο για την Ευρώπη και μένει εντός συνόρων ο Παναθηναϊκός δεν λέει τίποτα. Και οι δύο ομάδες απέτυχαν πανηγυρικά. Όχι μόνο δεν πήγαν καλύτερα σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, αλλά έκαναν πιο άσχημη πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2020, όπου δεν έγιναν play-off, η ΑΕΚ τερμάτισε τρίτη με 51 βαθμούς έναντι 66 του πρωταθλητή Ολυμπιακού και 59 του δεύτερου ΠΑΟΚ. Φέτος η ΑΕΚ μάζεψε μόνο 48 βαθμούς, βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, έναντι 67 του πρωταθλητή Ολυμπιακού και 51 του Άρεως. 

Ήδη μετά την όγδοη αγωνιστική των play-off η ΑΕΚ απώλεσε την τρίτη θέση και για να τη διεκδικήσει θα παλέψει με τον Άρη. Απόλυτη αποτυχία της ΑΕΚ αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο τέταρτος ΠΑΟΚ με τα μπαράζ ανέβηκε στη δεύτερη θέση και είναι μέσα στο κόλπο του τελικού κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός. Τέταρτος το 2020 στο πρωτάθλημα με 44 βαθμούς. Φέτος… αύξησε τη συγκομιδή κατά έναν βαθμό, έφτασε τους 45, αλλά στα μπαράζ έπαθε λάστιχο και έμεινε χωρίς διαβατήριο για την Ευρώπη. Πέμπτος και καταϊδρωμένος στην ειδική βαθμολογία των play-off απειλείται να βρεθεί πίσω από τον Αστέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι πώς έκατσε η τράπουλα χθες στο ματσάκι. Και οι δύο ομάδες χρειάζονται επαναπρογραμματισμό. Φτου και από την αρχή. Για να παίξουν την προσεχή παρτίδα στα σίγουρα – όχι στα ζάρια. Και να μην εξαρτάται η πορεία τους στο πρωτάθλημα από την πιθανή αδυναμία των αντιπάλων. Και για να ξέρουμε τι λέμε, αντίπαλοι τους είναι, κατά πρώτον, οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ.

…………………………………………………….

Η καλύτερη ήταν απ’ όλες τις ερωμένες του… συζύγου της, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης