Ο επαρχιακός ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι ομάδα κορυφής, σύμφωνα με τον καθρέπτη της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Κι όμως χθες, μάλιστα κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και την καλύτερη αμάδα, στάθηκε επάξια ως αντίπαλος στο επίπεδο των προημιτελικών του κυπέλλου. Έπαιξε ποδόσφαιρο ρωμαλέο και γεμάτο υγεία ο ΠΑΣ, επιθετικό και απαιτητικό. Με μια κουβέντα, αντιμετώπισε στα ίσα τον Ολυμπιακό, ισάξιός του. Και με λίγη τύχη θα τελείωνε την πρώτη αναμέτρηση με νίκη, που θα τη δικαιούταν πέρα για πέρα. Δεν του βγήκαν, όμως, οι 2-3 πολύ αβανταδόρικές φάσεις που αντιμετώπισε με επιτυχία ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

Από την άλλη, στο άλλο ταμπλό της ημιτελικής φάσης, στο ΑΕΚ- ΠΑΟΚ, έγινε ένα θλιβερό ματσάκι, όπου κυριάρχησε το μηδέν. Η απογοήτευση με δυο ομάδες κορυφής οι οποίες πραγματικά πρωταγωνίστησαν με ποδόσφαιρο φοβικό και ερασιτεχνικό. Δυο ομάδες γειτονιάς ανάξιες να δημιουργήσουν μια φάση της προκοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να περιμένει κανείς από μαθητές του δημοτικού αν τους εξετάσει σε μαθήματα που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο; Τα ανήλικα παιδάκια θα αποτύχουν. Και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα επικρίνει. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ έπαιζαν χθες ημιτελικό κυπέλλου και έδιναν την εντύπωση πως βρίσκονται ακόμα στις ακαδημίες μιας ΠΑΕ. Για να είμεθα ακριβείς, όχι απλά την εντύπωση, αλλά τη βεβαιότητα έδιναν πως είναι μακριά ακόμα από τη στιγμή που θα υπογράψουν το πρώτο επαγγελματικό τους συμβόλαιο.

Ο σπίκερ τούς δικαιολόγησε διότι, λέει, είναι αναμενόμενο να είναι επιφυλακτικοί, να μη ρισκάρουν. Πλάκα κάνουμε; Να ξεχάσουμε ότι βλέπουμε δυο ομάδες με τις φανέλες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μάλιστα σε αγώνα όπου διεκδικούν πρόκριση στον τελικό. Να δεχθούμε ποδοσφαιριστές που διεκδικούν εισιτήριο για την Ευρώπη, να μην είναι σε θέση να φτιάξουν μια τελική.

Σαν τρελοί πανηγύρισαν το γκολ οι παοκτσήδες. Επόμενο! Έμοιαζαν με τον αγοραστή του πάλαι ποτέ λαχείου συντακτών, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο αριθμό. Έτσι και οι παοκτσήδες, το παραχάρηκαν διότι γνωρίζουν πως δεν δικαιούταν τη νίκη. Το ίδιο και η ΑΕΚ. Μηδέν κι αυτή σε απόδοση. Κουλουράκια και στους δυο μαδημένους δικέφαλους αετούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυνήγησε το αποτέλεσμα ο ΠΑΣ στην έδρα του. Βγήκε στο γήπεδο για να νικήσει. Στα ίσα! Όχι με ποδόσφαιρο σκοπιμότητας να κλέψει το «Χ». Όχι με ενισχυμένη άμυνα και αντιαθλητικό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ειδικά από το ξεκίνημα, σ’ όλο το ημίχρονο πίεζαν ψηλά, και ήταν απειλητικοί. Και γι’ αυτό ο πολύ καλός Ολυμπιακός πραγματικά τα χρειάστηκε.

Στο βήτα ημιχρόνιο το 1-0 υπέρ του ΠΑΣ «βάρυνε» στο παιχνίδι, με συνέπεια ο Ολυμπιακός, που δεν δεχόταν την ήττα, να πάρει τα πάνω του και οι γηπεδούχοι, χωρίς να σταματήσουν να ψάχνουν το 2-0, να γίνουν οι δευτεραγωνιστές της πετυχημένης συνάντησης. Πετυχημένης ολότελα διότι είδαμε ποδόσφαιρο ανταγωνιστικό, σε υψηλούς ρυθμούς μέχρι το τέλος.

Στη φώτο, το γκολ από στημένη φάση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Από χτύπημα φάουλ, ό,τι καλύτερο, μάλλον το μοναδικό καλό στα 90.

……………………………………………………………….

Το ζεύγος Πατούλη και ο… Νίκος Παπαδάκης, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης