Αλλάζουν πάλι τα κόζα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 15:53
Αλλάζουν πάλι τα κόζα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη

Καταργούνται τα κράτη. Εννοώ ποδοσφαιρικά, τουτέστιν απαξιώνονται τα εθνικά πρωταθλήματα. Δεν είναι αυτός ο στόχος της UEFA, η αγωνία της οποίας είναι μόνο η κονόμα. Θεμιτό. Το ύποπτο και καταδικαστέο είναι η εξουσία, η οποία εξουσία σκέφτεται πώς να σε ξεκοιλιάσει, να σε βλάψει. Και δεν έχει δισταγμούς η εξουσία, η όποια εξουσία για να μιλάμε ρεαλιστικά, αν για το υλικό όφελος της είναι απαραίτητο να σε βγάλει από τον χάρτη.

Κόβουμε τη φιλοσοφία και τη φιλολογία περί εξουσίας και βίας και νοθείας. Οι σωστές κονόμες, πάρε κι αυτό πριν μπούμε στο ψητό, μοντάρουν τις δουλειές νόμιμα. Πεντακάθαρα. Να πατάνε γερά, νόμιμα και δικαιωματικά.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, λοιπόν, ψάχνεται πώς θα αυξήσει τα κέρδη του προϊόντος της. Του champions league. Όταν λέμε UEFA μην πάει το μυαλό στον πρόεδρο και τη διοίκηση, αυτοί είναι πολιτικάντηδες, νταραβεριτζήδες σαν τους βλαχοπροέδρους των τοπικών Ενώσεων στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται με ποιον ισχυρό θα τακιμιάσουν και τι να μαστορέψουν για να ξαναβγούν σύμβουλοι στην ΕΠΟ.

Τεχνοκράτες από γραφεία μελετών προβληματίζονται πώς να στηθεί ακόμα πιο συμφεροντολογικά το champions league. Άλλο το σήμερα, άλλο το χθες κι άλλο το αύριο. Το 1992 φτιάχτηκε το πρότζεκτ με 24 κλαμπ, μετά τα έκαναν 32 και ήδη το σχεδιάζουν με 36 ομάδες από το 2024. Το νόημα όλο είναι να μένει εκτός κόλπου η σκαρταδούρα και να είναι ανοιχτός ο δρόμος της συμμετοχής των ισχυρών, δηλαδή των πλούσιων ομάδων. Αυτών με τα ακριβά συμβόλαια, εξ ορισμού ποδοσφαιριστών υψηλού επιπέδου.

Κάποτε από Ελλάδα έφτασαν να συμμετέχουν και δύο ομάδες απευθείας στο champions league των 24. Σήμερα, ο πρωταθλητής για να πάρει θέση στους ομίλους χρειάζεται να αποκλείσει τρεις αντιπάλους. Στο ξεκίνημα της διοργάνωσης το 1955 θέση είχε μια ομάδα κάθε χώρας, που σημαίνει ότι ίση τύχη είχε και μια κολοπετινίτσα με ένα από τα θηρία από Αγγλία ή Γερμανία, Ισπανία ή Ιταλία.

Αλλάζουν, λοιπόν, οι προδιαγραφές στο Νο 1 ποδοσφαιρικό πρότζεκτ στον πλανήτη, πάλι με βασικό στόχο να ευνοηθούν τα μπλου τσιπ της Ευρώπης. Όχι ακριβώς να βάλει πλάτη η ΟΥΕΦΑ στις ομάδες της αφρόκρεμας, αλλά για να ανεβεί ο οικονομικός τζίρος της διοργάνωσης. Γι’ αυτό ναι μεν κάθε ομάδα από τις 36 πλέον θα δίνει τουλάχιστον δέκα ματς, αλλά οι οκτώ ομάδες θα προκρίνονται σχεδόν κατευθείαν στη φάση των «16», όπου θα καθαρίζει η μπουγάδα με αναμετρήσεις νοκ άουτ.

Στη φώτο από το 4-1 εκτός έδρας της Παρί προχθές με την Μπαρτσελόνα, 

...............................................

Ο Ολυμπιακός απόψε με Αϊντχόβεν χωρίς το αγκάθι και την αγωνία της... πρόκρισης, διάβασε apodytiriakias.gr

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗΝ… ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ | apodytiriakias.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 16:13