Μεγάλη υπόθεση να ξέρεις ποιος είσαι. Η ξευτίλα να είσαι ο της πλάκας, ο ελάτε να γελάσουμε και να περνιέσαι για γίγαντας και πρώτος.

Συμβαίνει. Υπάρχουν άσχημοι, κακάσχημοι που κυκλοφορούν σαν τη μετενσάρκωση του Ροδόλφο Βαλεντίνο. Και άτομα με γεμάτη τσέπη, αλλά με συμπεριφορά μπατίρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για μία χώρα, για τον λαό της, να κάνουν κουμάντο οι ξένοι. Το χειρότερο, οι πατριώτες να μην αισθάνονται τούτη την εθνική ντροπή. Να τη θεωρούν φυσιολογική.
Αρχιδιαιτητής δεν είναι Έλληνας. Καθόλου ενοχλητικό αυτό. Το άλλο είναι που εκθέτει διεθνώς όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κυρίως τους επώνυμους και μεγαλόσχημους. Ότι ο αλλοδαπός αρχιδιαιτητής, συγκεκριμένα ο Πορτογάλος κύριος Περέιρα, είναι υπόλογος στη FIFA. Όχι στην ΕΠΟ, όχι στις ΠΑΕ, όχι στην… κυβέρνηση.

Ναι, υπάρχει κι αυτή, η κυβέρνηση, ο… αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού. Και πράγματι… υπάρχει, αφού κάποιοι περιμένουν την επέμβασή του για τον… ύποπτο ορισμό του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο αποψινό Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Θα μου πεις ότι ο πρωθυπουργός της χώρας παίρνει εντολές απ’ έξω, να κάνει αυτά, να μην κάνει εκείνα. Στον αρχιδιαιτητή θα κολλήσουμε; Γιατί όχι, όταν η UEFA μας λέει ότι έχει… εμπιστοσύνη στον Περέιρα. Αυτή η ενέργεια της UEFA από μόνη της είναι μία βροχή από ροχάλες στους μεγαλομετόχους των ΠΑΕ, τους ποδοσφαιροπατέρες των τοπικών ενώσεων, τον κόσμο όλον των οπαδών. Και στον… υπαρκτό υπουργό, κάποιον Βασιλειάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελειώνω. Είναι ανέκδοτο η εμπιστοσύνη της UEFA προς το πρόσωπο του Περέιρα. Δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Αυτό που μετράει είναι ότι έχουμε ποδόσφαιρο… επαγγελματικό για τα σκατά. Κι όμως! Όλοι, ούτε ένας δεν δηλώνει βρόμικος, και υπεύθυνος για την ξευτίλα μας. Όλοι είναι πεντακάθαροι, όλοι. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

……………………
Ο διαιτητής στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ τα λέει όλα, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης