«Στη μπάντα, Στη μπάντα-Έρχεται ο Λοσάντα». Αγαπημένο σύνθημα των γάβρων τη δεκαετία του ’70. Με ευχαρίστηση το άκουγαν τα μπετά στο Καραϊσκάκη, δεν το βαριόντουσαν ποτέ τα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού. «Στη μπάντα, Στη μπάντα – Έρχεται ο Λοσάντα».

Την προσεχή Κυριακή, στη φιέστα για το 41ο πρωτάθλημα οι 60άρηδες και 70άρηδες θα ξαναφωνάξουν και οι νεώτεροι θα ακολουθήσουν ρυθμικά «Στη μπάντα, Στη μπάντα – Έρχεται ο Λοσάντα» διότι παρών στο γήπεδο θα είναι ο 64χρονος Ουρουγουανός Χούλιο Λοσάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακραίος κυνηγός στο μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό με την εθνική Ουρουγουάης ο βραχύσωμος Χούλιο ήταν ποδοσφαιριστής – showman, όπως θα έλεγαν οι Βρετανοί. Ντριμπλαδόρος, ενθουσίαζε την εξέδρα. Ήταν και φάτσα συμπαθέστατη, έγινε φιγούρα λατρεμένη στον Ολυμπιακό επί Νίκου Γουλανδρή. Συμπαίκτης των αείμνηστων Λάκη Γλέζου, Μιχάλη Κρητικόπουλου, Τάκη Συνετόπουλου.

Η πρόσκληση της ΠΑΕ στον Χούλιο Λοσάντα φέρνει στη μνήμη ένα περιστατικό που αξίζει να το αναφέρουμε. Πάλι Κυριακή φιέστας για τον Ολυμπιακό, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2001. Κάποιος ενημερώνει τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη ότι στο γήπεδο παρών είναι ο Υβ Τριαντάφυλλος. Ουδείς τον είχε καλέσει, μόνος του είχε εμφανιστεί στο Καραϊσκάκη ο Ελληνογάλλος, σα ένας «άγνωστος».

Αμέσως ο Κόκκαλης ζήτησε να φέρουν τον Τριαντάφυλλο στο χώρο των επισήμων, δίπλα του. Στα γαλλικά ο πρόεδρος λέει στον βετεράνο…
«Τώρα θα δεις τι θα γίνει, μόλις ακουστεί από τα μεγάφωνα η δική σου παρουσία…».
– Μα, τι λες, πρόεδρε. Πού να με θυμούνται μετά από τόσα χρόνια οι χιλιάδες 20άρηδες και 30άρηδες που βλέπω γύρω μου…
«Αν θα σε θυμηθούνε, λές;…» χοντροχαμογέλασε με το χαρακτηριστικό του τρόπο ο Κόκκαλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το είπαν» από τα μεγάφωνα και 30.000 κόσμος για αρκετά λεπτά έδωσε μια άλλη ζωή στην ατμόσφαιρα με τη ρυθμική κραυγή «Υβ, Υβ, Υβ…» που ακουγόταν μέχρι το Πασαλιμάνι. Ενάμισυ δάκρυ ξέφυγε από το δεξί μάτι του Υβ Τριαντάφυλλου.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ μόνο για τα πέναλτυ (!) στον Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης