Εάν ήταν κατηγορούμενος για δωροδοκία ο ΠΑΟΚ κι όχι ο Ηρακλής, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα έπεφτε στα μαλακά. Το ίδιο η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός. Δεν θα υποβιβαζόταν. Ποτέ. Γιατί είναι ομάδες λαϊκές, με πολύ κόσμο. Ο Ηρακλής έχει άλλα κυβικά στη λαϊκιά βάση, να ‘ούμε. Το είδαμε και πρόσφατα. Δεν πλήρωσε έναν παίκτη ο Ηρακλής, πάρτον κάτω! Υποβιβασμός. Ο Παναθηναϊκός δεν πληρώνει κανέναν και αλλάζουν τον κανονισμό για να μην πέσει στη Β’ εθνική. Είναι η απονομή δικαιοσύνης στο μπουρδέλο. Υπεράνω του νόμου είναι όχι ακριβώς ο Παναθηναϊκός, αλλά ο… λαός του.

Ο ΠΑΟΚ αρκετές φορές είχε αποπειραθεί να γυψώσει παίκτη του Ηρακλέους. Μια φορά ο ευρισκόμενος στη σκιά του πολιούχου της Θεσσαλονίκης επιχείρησε να φτιάξει παίκτη του δικεφάλου κι έφαγε την καμπάνα της Ιστορίας. Σούμπιτος στη βήτα εθνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομα Φιλώτας Πέλλιος είναι συνδεδεμένο με την πιο μεγάλη τιμωρία σε μια από τις ομάδες που είχαν για δεκαετίες μόνιμη παρουσία στο μεγάλο πρωτάθλημα. Τον υποβιβασμό του Ηρακλέους το 1980. Ο Πέλλιος του ΠΑΟΚ, παραμονές του ημιτελικού του κυπέλλου, κατήγγειλε ότι τον πλησίασε άνθρωπος της διοίκησης Κώστα Περτσινίδη. Συνέβη σαν σήμερα, 17 Μαΐου και μέσα σε λίγες ημέρες, στις 2 Ιουνίου, η υπόθεση εκδικάστηκε στο αρμόδιο αθλητικό όργανο και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε.

Περίεργο. Ο Φιλώτας Πέλλιος (τον βλέπουμε δεξιά στη φωτογραφία, σε πρώτο με πλάνο με τους Τερζανίδη, Ορφανό, Ιωσηφίδη και Φουντουκίδη) ήταν τιμωρημένος και… δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρήθηκε πως πράγματι έγινε η απόπειρα δωροδοκίας. Ούτε θεωρείται ηθική δικαίωση επειδή έπειτα από χρόνια απαλλάχθηκε στα πολιτικά δικαστήρια ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

Ο Πέλλιος, για χρόνια πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΟΚ, έπαιζε μπάλα από 13 χρόνων στο χωριό του και στα 16 βρέθηκε στην Τούμπα. Για 15 χρόνια ήταν σέντερ-μπακ στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο πήρε το κύπελλο το 1974 και το πρωτάθλημα το 1976. Ζήτησε περισσότερα χρήματα για την οκταετία του απ’ όσα νόμιζε ότι έπρεπε να πάρει το αφεντικό της ομάδας, ο Παντελάκης, και για δύο χρόνια μπήκε στο ψυγείο, πριν εγκαταλείψει απογοητευμένος το 1984.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης στις προεκλογικές ομιλίες του το φθινόπωρο του 1981 στις πόλεις της Βορείου Ελλάδος αποδοκιμαζόταν, επειδή πριν από έναν χρόνο είχε… υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Ο λαός είναι πάντα με την εξυγίανση.

……………………………….
Δωροδοκήθηκε Έλληνας σε τελικό Ευρώπης, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης