Σήμερα, μόλις έξι χρόνια μετά, και αφού η μνημονική Ελλάδα ξεπέρασε τα παλούκια της περασμένης δεκαετίας, μάλλον θυμίζει θρίλερ κινηματογραφικό η μακριά νύχτα της 5ης Ιουλίου, σαν σήμερα το 2015. Οι πολιτικοί των δυο πλευρών κάνουν το παιχνίδι τους, στη συνωμοσία χωμένα είναι και κάποια ΜΜΕ, που γνωρίζουν τι παίζεται αλλά δεν μιλάνε, άλλωστε δεν είναι εύκολο να πει την αλήθεια ο σημαδεμένος. Ο ταυτισμένος. Ο παραδομένος στα προσωπικά κομματικά συμφέροντα του άλφα και του βήτα πολιτικού τυχοδιώκτη.

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν δέχεται το σχέδιο της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Μαγκιά. Και κώλος φιλιστρίνι. Ο γίγας και κυρίαρχος λαός με 61 τόσο τα εκατό λέει το περήφανο «ΟΧΙ» στους εταίρους και ο επίσης γίγας πρωθυπουργός πανηγυρίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτικό θέατρο του παραλόγου, αφού ο κόσμος δεν ξέρει τι ψήφισε, απλώς στην κάλπη έβγαλε την παραδοσιακή καχυποψία του στην ξενοκρατία. Και ο Τσίπρας πούλησε για μια φορά ακόμα αντίσταση, αριστερισμό της συμφοράς. Στη φώτο, χαρούλες και εθνικός εγωισμός αμέσως μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δεν έχει καμιά εντολή, καμιά εξουσιοδότηση από τους προϊσταμένους του, να κάνει οποιαδήποτε επαφή με την κυβερνητική πλευρά της τσαμπουκαλεμένης Ελλάδος. Αυτός, όμως, κρίνει ότι είναι απαραίτητη η εξωυπηρεσιακή του «παρέμβαση». Το και το, πληροφορεί στέλεχος του Μαξίμου. Σε 48 ώρες είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής για να πετάξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. 

Ο Καρβούνης, από το 1980, από την ένταξη της Ελλάδος, είναι στην Κομισιόν, λες και συνομιλούσε με άγαλμα. Με νεκρό. Δεν έβγαλε άκρη με το λαμόγιο του Τσίπρα. Επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο κι αυτός κινήθηκε. Την άλλη μέρα κιόλας ο Παυλόπουλος συγκάλεσε Σύνοδο των πολιτικών αρχηγών και επιτόπου ο Τσίπρας σφύριξε λήξη του τσαμπουκά. Υπέγραψε το Νο 3 Μνημόνιο, το πιο σκληρό από τα δυο προηγούμενα. Βεβαίως κατ’ εντολήν του κυρίαρχου λαού, που τα είχε δώσει όλα στο δημοψήφισμα με σκορ 61,31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λεφτά υπάρχουν» το 2009, «Λεφτά δεν υπάρχουν» το 2010, «Ελάτε να μας σώσετε» το 2011. Όλα αυτά μόλις χθες. Δεν τα περάσαμε πριν τον πόλεμο, χθεσινά γεγονότα είναι.

………………………………………………………..

Τι να την κάνεις την τενίστρια όταν μοιάζει με μπρατσωμένο αγόρι χωρίς θηλυκότητα, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης