Χριστούγεννα σήμερα, ας μιλήσουμε στο πνεύμα της μεγάλης ημέρας, που κάθε χρόνο παραμύθι φούρναρης φέρνει… ανατροπές και βελτιώνει ποιοτικά την ανθρώπινη σκέψη. Με τη θεία φώτιση, βεβαίως. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο πετιούνται στα σκουπίδια 300.000 τόνοι τροφής. Το νούμερο δεν είναι αυθαίρετο, είναι εκτίμηση του ΙΕΛΚΑ υπολογισμένη επιστημονικά. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Για πολύ φοβερά πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά που πετάει ο Έλληνας στον σκουπιδοτενεκέ είναι αρκετά για να φάνε κανονικά 200.000 άνθρωποι.

Πάμε στο άλλο ταιριαστό στα Χριστούγεννα στοιχείο που χαρακτηρίζει το πλάσμα του Θεού που λέγεται άνθρωπος. Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού ΣΗΜΕΡΑ είναι υπέρβαρο. Είναι παχύσαρκο. Το νούμερο 40% είναι το αποτέλεσμα έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ανακοινώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 2021.

Είναι παράλειψη να μην αναφερθεί και τούτο: Από τη μια δυο δις 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη τρώνε καλά, πολύ καλά, και από την άλλη ο παιδικός υποσιτισμός στις φτωχές χώρες παρουσιάζει… ανάπτυξη. Συγκεκριμένα 140 εκατομμύρια παιδιά δεν τρέφονται κανονικά, πιο σωστά η διατροφή τους είναι ελλιπής και δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς, όμως! Οι θρησκείες και ο στρατός αγίων κάνουν καλά τη δουλειά τους. Καλά Χριστούγεννα.

…………………………………………………

Γιατί οι παπάδες κάνουν τη φιγούρα τους, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης