Η σεξουαλική επιθυμία είναι ακατανίκητη να ψωνιστεί στον δρόμο με άγνωστο όταν αρχίζει να νυχτώνει. Τότε έχει νόημα η μέρα για τον παραδομένο στο πάθος του άνδρα. Έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο να διασυρθεί κοινωνικά, ακόμα να παίξει κορόνα γράμματα τη ζωή του. Ξέρει ότι άλλοι σαν κι αυτόν είχαν τραγικό τέλος ακριβώς γιατί αναζήτησαν το ομοφυλοφιλικό σεξ με άτομο το οποίο συνάντησαν για πρώτη φορά.

Δεν κρατιέται ο άνθρωπος. Με τίποτα. Ας είναι διάσημος. Τεράστιος καλλιτέχνης. Παγκόσμιος ποιητής. Ταλεντάρα στον τομέα του. Νούμερο ένα. Κάθε νύχτα θα κάνει πεζοδρόμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λίστα είναι μεγάλη. Και γίνεται μεγαλύτερη αν βάλει κανείς στον λογαριασμό τους ανώνυμους, τους άγνωστους στο συγκεκριμένο είδος του διεστραμμένου ομοφυλόφιλου. Καταδικαστέους περισσότερο από τους νορμάλ gay.

Τενεσί Ουίλιαμς. Ο μεγαλύτερος Αμερικάνος θεατρικός συγγραφέας. Αυτός είναι η κορυφή, μετά ο Άρθουρ Μίλερ. Όταν έπεφτε τελείως το φως της ημέρας, ο Tennessee Williams (1911) αμολιότανε στους έρημους και πονηρούς δρόμους να κάνει πιάτσα. Αυτός που τα έργα του παίζονταν μέχρι και σήμερα σ’ όλο τον κόσμο και η δραματουργία του αποτελεί αντικείμενο μελέτης, όχι μόνο από καθαρά θεατρικής πλευράς.

Το 1983, σαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου, τον βρήκαν νεκρό, μ’ έναν φελλό στο στόμα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που νοίκιαζε. Θάνατος τραγικός, όπως τραγικά και ψυχοβαρεμένα είναι όλα τα θεατρικά του έργα, του «καταραμένου» ποιητή, στα οποία κυριαρχούν γυναικεία πρόσωπα. Γυάλινος Κόσμος, Καλοκαίρι και Καταχνιά, Η Ρωμαϊκή Άνοιξη της Κυρίας Στόουν, Τριαντάφυλλο στο Στήθος, Λυσσασμένη Γάτα, Ξαφνικά Πέρυσι το Καλοκαίρι, Το Γλυκό Πουλί της Νιότης, Η Νύχτα της Ιγκουάνα, Λεωφορείον ο Πόθος, μερικά από τα πιο γνωστά. Σχεδόν όλα τα σουξέ του Τενεσί Ουΐλιαμς τα ανέβασε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχουν συμβιβαστεί με το ρίσκο. Να βάζουν στα άκρα την ίδια τους τη ζωή. Υπάρχουν γιατί το βράδυ θα ξεπορτίσουν στην αναζήτηση του εραστή της αρπαχτής. Ο μέγας Άγγλος ηθοποιός σερ Τζον Γκίλγκουντ (1904- 2000) είχε συλληφθεί να κάνει καμάκι στα δημόσια ουρητήρια στο Τσέλσι. Ποτέ δεν βρέθηκε ο δολοφόνος του Τενεσί Ουίλιαμς. Άγνωστος και ο δολοφόνος του δικού μας συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, το 1998. 

………………………………………………

Μα τα γαλόνια του ταξίαρχου (!), γιατί ο αρχιμπάτσος Πειραιά δεν αναγνώρισε τον Μαρινάκη, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης